MENU SLUIT
vr 06.09
Singer-songwriter, indie; support: Dominic Billett

Andrew Combs

Singer-songwriter Andrew Combs brak door met zijn muziek waarin hij de stijl van klassieke songwriters als Townes van Zandt en Guy Clark met (indie) pop en rock laat flirten. Op zijn meest recente album Sundays klinkt de uit Dallas afkomstige en in Nashville wonende Combs, subtieler en meer ingetogen dan ooit.

Andrew Combs

In zijn nieuwe muziek zet Andrew Combs instrumenten spaarzaam in, in transparante arrangementen die zijn zachte, hoge falsetzang ondersteunen. Hij is zowel muzikant als kunstenaar en neemt risico’s in zijn zang, songwriting en zelfs in zijn beeldende kunst. Zijn persoonlijke worstelingen tijdens de pandemie beïnvloedden de muziek die daardoor contemplatiever en intiemer werden. Combs is een kunstenaar die zichzelf en zijn publiek op wonderschone wijze uitdaagt.

Dominic Billet (support)

Drummer, zanger en eigenlijk alleskunner Dominic Billett is een muzikant uit de Lehigh Valley (Pennsylvania), die het grootste deel van zijn carrière tot nu toe artiesten begeleidde, waaronder Andrew Combs en Courtney Marie Andrews. Hij bracht in 2021 zijn eigen debuut uit; thematisch zwevend rond bedachtzaamheid en verlangen. Voor altijd ver weg en toch onmiddellijk dichtbij.