MENU SLUIT
zo 04.09.2022
Portland folk duo-show

Anna Tivel & Jeffrey Martin

Anna Tivel en Jeffrey Martin zijn twee Amerikaanse singer-songwriters uit de levendige folkscene van hun woonplaats Portland, Oregon. Hoewel ze een koppel zijn, en regelmatig samen optreden, hebben beiden hun eigen individuele carrière. Beide zijn tekstschrijvers van hoog niveau met ieder een heel eigen kijk op de wereld.

Anna Tivel

Anna Tivel schrijft folkliedjes en vertelt daarin verhalen over het leven in een wereld van natuurlijke wonderen. Met een prachtige stem, zacht gitaarspel en hier en daar wat onverwachte geluiden. Lyrisch, aandoenlijk en vooral ongelofelijk puur. Haar platen worden bevolkt door karakters die het niet altijd makkelijk hebben. Ook het nieuwste werk Outsiders, dat in augustus uitkomt, zoomt met ongekende precisie in op het individu dat worstelt met de werkelijkheid.

Jeffrey Martin

Jeffrey Martin is nog druk bezig met het schrijven van een nieuwe plaat, maar hij heeft dan ook een druk tourschema. Zijn teksten zijn ijzersterk, zijn stijl is authentiek en rauw en vooral live is hij op zijn best. Met zijn rauwe stem en authentieke stijl brengt hij indie-folk van het hoogste niveau en liet dit ook al horen als support van Courtney Marie Andrews. Wat Martin gemeen heeft met Tivel is de voorliefde voor literatuur, met name Steinbeck, poëzie en de donkere kant van het leven.

De singer-songwriters doen allebei een eigen set, en bij sommige nummers begeleiden ze elkaar, Jeffrey op zang en gitaar, Anna op zang, gitaar en viool.