MENU SLUIT
vr 14.07.2023
Discharge, MDC, Neuroot & Scheisse Minelli

Arnhem Punk Fest

Na een aantal zeer geslaagde oplages in de bovenzaal vindt de nieuwste, zevende, Arnhem Punk Fest nu voor het eerst plaats in de grote zaal. Waar het programma eerst lokaal, toen regionaal en daarna nationaal werd, is er nu sprake van een internationaal programma. Een programma met de Engelse, Amerikaanse, Nederlandse en Duitse vaandeldragers van 1980’s US Skatepunk, Anarcho UK/DK D-beat en US Hardcore Punk; grondleggers en zelfs naamgevers van het genre!

Discharge (UK)

Anarcho D-Beat Punk vaandeldrager uit de UK die het genre heeft gedefinieerd; dé grondleggers van de D-beat. Letterlijk, want de D in D-Beat staat voor Discharge. In de 80-er jaren waren zij dé grote punk inspirator van (trash)metal bands als Metallica en (samen met Motörhead) de grote veroorzaker van de crossover tussen punk en metal. Met in hun gelederen de oorspronkelijke leden Bones (gitaar) en Rainy (bas) en Tez, broer van Bones, oorspronkelijk de drummer, nu op gitaar. De groep is weer helemaal terug met een nieuwe zanger en drummer en hun laatste album ‘End of Days’ waarmee we ons muzikaal terug wanen in hun hoogtijdagen!

MDC (USA)

Medegrondleggers van de snelle, politieke US Hardcore uit de 80-er jaren en al vaste bezoeker in Europa sinds hun eerste optreden in Nederland op Sinterklaasavond 1982 in het voorprogramma van de Dead Kennedys in Paradiso. Oorspronkelijke afkorting voor Millions of Dead Cops en daarna voor verschillende andere afkortingen waaronder Multi Death Corporations of Millions of Damned Christians. Vorig jaar te gast op het Arnhem Punk Fest vol. 5 in een uitverkochte Willemeen. Oprichter en zanger Dave Dictor blijft verbazen door elke keer weer een geslaagde nieuwe versie van MDC op te leveren.

Neuroot (NL)

Vaandeldrager van de Nederlandse 80’s D-beat Punk en alweer toe aan een zoveelste jeugd met een nieuwe line up. Arnhems bekendste Punkband sinds 1982 en weer echt in de running sinds 2018 toen een nieuw album (Obuy and Die!) werd uitgebracht. Na tours in landen als China, Taiwan en Japan en nieuw plaatwerk (Nazi Frei EP) staat er al weer een nieuwe plaat op de planning in de loop van 2023. Oprichter, bassist en leadzanger Marcel vormt de harde kern met ditmaal drummer Jaco (ex Neuroot 1987-1988) en gitarist Luca als ‘frisse’ jonge nieuweling op gitaar.

Scheisse Minnelli (DE)

Vaandeldragers van US 80’s West Coast Skatepunk in Duitsland sinds 2003. De band bestaat oorspronkelijk uit twee Duitsers en twee Amerikanen uit Californië waarvan alleen de Amerikaanse zanger Sam nog over is. Deze enthousiaste en aanstekelijke live band zingt vooral over personal issues en houdt het daarmee relatief luchtig. Hun cover van de Duitse 1980’s underground Punk hit ‘Hallo Werner’ (‘Hallo Nachbar’ door Hostages of Ayatollah) is hier een goed en onderhoudend voorbeeld van.