MENU SLUIT
vr 01.04.2016
Julian Sas Band + Boo Boo Davis + Rootbag

Arnhemse Blues Night II

Na een succesvolle eerste editie van de eerste Arnhemse Blues Night komt Luxor Live direct met een vervolg. Opnieuw met drie top bluesbands op één avond!

20.00 show Rootbag
21.00 show Boo Boo Davis
22.15 show Julian Sas

Al meer dan 21 jaar lang maakt de Julian Sas Band gedreven en diverse bluesrock met één van Nederlands beste gitaristen. Ze waren dan ook al eerder met een bijzondere show in Luxor Live. Nu zijn ze terug met het nieuwe bandlid Roland Bakker (op het Hammond orgel) en een nieuw album Coming Home. Het piepjonge album, 12 februari gereleased, bevat de vaste Julian Sas Band kenmerken: een zuiver huilende gitaar, een rauwe stem en hoge kwaliteit waar geen echte bluesliefhebber omheen kan.

Boo Boo Davis is een fenomeen en een overlever die behoort tot de laatste generatie van muzikanten die hun muziek nog direct baseren op een hard leven in de Mississippi Delta. Ondanks het feit dat hij analfabeet is heeft hij, samen met zijn ‘guiding spirit’ Dave, toch een manier gevonden om zich staande te houden in de moderne wereld. “The blues helps me to keep my spirit high and survive day-to-day life. It deals with all the basic raw elements of life; good and bad, plain and simple.”

Rootbag is de band van meestergitarist Richard van Bergen samen met Roelof Klijn (bas) en Jody van Ooijen (drums). Ze spelen een mix van traditionele deltablues, New Orleans grooves en rhythm & blues. Ze hebben in 2014 hun debuutalbum uitgebracht, dat door de critici erg goed werd ontvangen. Verder hebben ze vooral ontzettend veel gespeeld, van Moulin Blues, North Sea Jazz en Blues Peer tot aan South by South West in Austin, Texas.