MENU SLUIT
vr 28.10.2016
Henrik Freischlader + Leif de Leeuw + The Heat

Arnhemse Blues Night III

Voor de derde maal presenteert Luxor Live drie top bluesbands op één avond. Met gevestigde namen en opkomend talent is de Arnhemse Blues Night een avond voor alle bluesliefhebbers.

Line-up Arnhemse Blues Night III:
Henrik Freischlader Trio (DE)
Leif de Leeuw
The Heat

Het optreden van de eerder geprogrammeerde Guy Smeets kan door onvoorziene omstandigheden helaas niet doorgaan. De Arnhemse band The Heat zal in zijn plaats de avond openen.*

In Duitsland speelt hij voor uitverkochte zalen en zijn bekendheid in Europa groeit met de dag. De Duitse gitaarvirtuoos Henrik Freischlader begint zijn carrière in kleine groezelige cafés, maar als hij in 2006 in het voorprogramma staat van niemand minder dan Joe Bonamassa gaat zijn carrière in een sneltreinvaart. Kort daarna staat Henrik in het voorprogramma van grootheden als BB King, Gary Moore, Johnny Winter. Nu staat hij samen met een trio op het podium. Blues stroomt door hun aderen, liefde en energie door hun muziek.
Hij is nog geen 20 jaar oud, maar nu al een fenomeen in de Nederlandse muziekscene: gitarist Leif de Leeuw. Hij won tot twee keer toe de Sena Young Talent Guitar Award (2009 en 2014). Inmiddels behoren de gitarist en zijn band tot de top van de Nederlandse blues-scène. Diepgeworteld in de Mississippidelta, maar allesbehalve traditionele blues. Dat Bluesminnend Europa de Leif de Leeuw band in hun hart heeft gesloten hebben zij onlangs bevestigd gekregen door het winnen van de European Blues Award, in november 2015, waarbij het publiek door middel van stemmen hen als ‘best band 2015’ heeft uitgeroepen.
De opkomende Arnhemse band The Heat maakt vieze zompige bluesrock met een vleugje psychedelica rechtstreeks uit de Rijndelta.

19.30 Deuren open

20.15-20.45 show The Heat

21.15-21.45 show Leif de Leeuw

22.15-23.30 show Henrik Freischlader

* Mensen die een kaartje hebben gekocht en speciaal voor Guy Smeets kwamen en niet meer naar deze Blues Night willen komen kunnen contact opnemen met info@luxorlive.nl en mogen hun tickets retourneren.

Deze avond is een ‘Jack Friday’-avond. Check hier wat dat inhoudt