MENU SLUIT
vr 03.11.2017
The Belgian edition: Guy Verlinde, Tiny Legs Tim, Shakedown Tim & Ilias Scotch

Arnhemse Blues Night V

De vijfde Arnhemse Blues Night is een speciale Belgische editie en brengt dan ook drie top-acts uit de bluesscene van onze zuiderburen naar Luxor Live.

Shakedown Tim & Ilias Scotch

Shakedown Tim & Ilias Scotch vormen het duo dat het spits deze avond af mag bijten. Ilias Scotch heet eigenlijk Ilja De Neve en is een zeer getalenteerde boogie en blues zanger-pianist. Zanger-gitarist Shakedown Tim kan je kennen als Tim Ielegems die de oprichter was van de band Fried Bourbon (met Steven Troch), waarmee hij een graag geziene gast was op vele blues- en jazzfestivals in Europa. Ilja De Neve (aka Ilias Scotch) on piano and vocals

Guy Verlinde

Gentenaar Guy Verlinde ontbolsterde zich na jaren van hard werken tot de blues-trots van België en won hier alle blues-awards die er te winnen vallen. Geïnspireerd door zijn vele blues helden ontwikkelde hij zich tot een zeer begenadigd harmonica & slidegitarist. Hij bracht 9 albums uit en tourt met zijn Mighty Gators, the Houserockers of solo door heel Europa en is daar mee met voorsprong “the hardest working performer” van de Belgische blues scène.
In 2015 liet hij zijn tot dan toe gebruikte podiumnaam Lightnin’ Guy los omdat zijn muziek en performances steeds persoonlijker werden. Lightnin’ Guy is dan ook 100% Guy Verlinde. Dit jaar verscheen zijn album “How How How” met allemaal eigen songs binnen de traditie van zijn held: de Chicago slide-legende Hound Dog Taylor.

Tiny Legs Tim

Als virtuoos fingerpicker, getalenteerde slide-gitarist, maar bovenal steengoede tekstschrijver, weet Tim de Graeve alias Tiny Legs Tim bewondering wekkende blues- en rootsmuziek te maken die heel eigen klinkt. De naam Tiny Legs Tim is een knipoog naar zijn smalle benen: een gevolg van chirurgische ingrepen en een jarenlange overlevingsstrijd. Tim verrast zijn publiek op Delta blues die uit een ander tijdvak lijkt te komen en tot op kniehoogte in de Mississipi staat.
De voorbije jaren trok Tiny Legs Tim met zijn One Man Blues Band naar clubs en festivals over zowat het volledige Europese continent, speelde het voorprogramma van Peter Doherty, John Mayall, The North Mssissippi Allstars, Graham Parker, Bombino en Ian Siegal. Hij is de nieuwe topper in de Belgische bluesscene en liet op Eurosonic 2016 ook aan ons horen wat hij allemaal in huis heeft.