MENU SLUIT
vr 25.01.2019
Silent Disco + Het Gelders Orkest + Theater + Live Acts

Arnhemse Uitnacht

Op vrijdag 25 januari 2019 vindt de 2e editie van de Arnhemse Uitnacht plaats. Het evenement is geheel gratis en het publiek kan gedurende de hele avond én nacht genieten van kunst en cultuur verspreid over de binnenstad van Arnhem.

Arnhemse Uitnacht in Luxor Live

’s Avonds speelt in de grote zaal Het Gelders Orkest concerten met afwisselende muziek. In de bovenzaal brengt De Nieuwe Oost de theatervoorstelling “KEK” van Booi Kluiving, die je meevoert in verhalen over de internetgeneratie en het dark web. In de nacht kan er in de grote zaal gedanst worden op drie kanalen met de meest uiteenlopende muziek in de Silent Disco en in de bovenzaal is er live muziek van Vespertine en Just Big Hills.

Het Gelders Orkest (grote zaal)

19:30 – 19:50
20:30 – 20:50
21:30 – 21:50

De koperblazers van Het Gelders Orkest staan te trappelen om hun kunsten te vertonen tijdens de tweede editie van de Arnhemse Uitnacht. Hun plek op het podium van Musis verruilen ze voor deze gelegenheid voor de spotlights van Luxor Live.

KEK – De Nieuwe Oost (bovenzaal)

20:00 – 20:30
21:00 – 21:30

Vanuit de frustratie over de Amerikaanse verkiezingen, dook theatermaker Booi Kluiving als alterego Anon onder in de rechtse internetsubcultuur. Langzamerhand wordt hij er steeds meer ingetrokken en is hij het steeds vaker oneens met de ‘linkse bubbel’ waarin hij zich gewoonlijk begeeft.

De voorstelling KEK van De Nieuwe Oost is geschreven en door Booi Kluiving (vierdejaars ArtEZ Toneelschool) en wordt uitgevoerd door hem en danseres Sara Miguelote (derdejaars ArtEZ Dans). Voor de voorstelling heeft Booi samen met acteur en schrijver Tom Jansen (Vox Populi, SCHADE/schade) geschreven.

Stille Uitnacht – Silent Disco

23:00 – 04:00

Met Stille Uitnacht toveren we Luxor Live om tot een Silent Disco paradijs! Tune in op één van de drie kanalen en dans mee op de lekkerste r&b/hiphop, house/techno en guilty pleasures!

Dansen op drie kanalen met de fijnste tunes. Jij bepaalt zelf wat je wil horen!

Kanaal rood: r&b, hiphop, dancehall
Kanaal groen: guilty pleasures (hosted by Stiekem Dansen)
Kanaal blauw: house, techhouse, techno (hosted by Overstuur)

Live acts (bovenzaal)

In de bovenzaal kun je (zonder koptelefoon) genieten van spannende elektronische live-acts, zoals de dreamy pop act Vespertine en de triphop van Just Big Hills.

Vespertine

00:30 – 00:50
01:40 – 02:00

“Bloemen die alleen ’s nachts bloeien” passend bij hun naam maakt Vespertine dromerige atmosferen en zwevende melodieën met af en toe een verassende omslag. Van catchy melodieën tot melancholische soundscapes: het duo vindt en gebruikt in elk nummer nieuwe manieren om met hun zang-viool line-up geluid en muziek te maken. Door gebruik van loops en effecten en elementen van vrije improvisatie levert Vespertine alternatieve pop muziek met een scherpe rand.

Just Big Hills

01:05 – 01:25
02:15 – 02:35

Arnhemmer David “Just Big Hills” produceert Trip Hop en mengt dit samen met indie en lo-fi invloeden. In augustus bracht hij zijn eerste EP “When You Forgive” uit en kreeg daarmee al in een korte tijd erkenning en vele luisteraars van over de hele wereld. Met zijn gitaar en live aangestuurde elektronische beats neemt hij je mee op een muzikale reis waarin thema’s als natuur en verre reizen centraal staan.

 

Het complete programma van de Arnhemse Uitnacht kan je vinden op www.arnhemseuitnacht.nl