MENU SLUIT
do 02.02.2017
Nigeriaanse afrobeat legende in concert!

Oghene Kologbo (Fela Kuti + Afrika 70) + Baobab

Door onvoorziene omstandigheden kan de show van Oghene Kologbo op 2 februari in Luxor Live helaas niet plaatsvinden. In overleg met het management van de artiest wordt gezocht naar een passende oplossing. Mensen die al een kaartje hadden gekocht voor deze show krijgen het aankoopbedrag van hun tickets retour, daarvoor kunnen zij een mailtje met de betalingsgegevens sturen aan info@luxorlive.nl. Onze excuses voor het ongemak.

Oghene Kologbo, geboren in Warri (Nigeria) in 1958, was lid van Afrika 70, de band van de legendarische afrobeatmuzikant Fela Kuti en dat gedurende het hele bestaan van deze groep. Zijn strakke gitaarspel werd een herkenbaar en fundamenteel onderdeel van vele meesterwerken die de sound van de afrobeat bepaalden. Artiesten als James Brown, Stevie Wonder, Lester Bowie en Paul McCartney wisten hem te vinden voor zijn kenmerkende sound.

Samen met andere leden van Fela’s band verliet Kologbo in 1978 Lagos voorgoed en vestigde hij zich in Berlijn. Sindsdien toerde hij met o.a. King Sunny Ade, Tony Allen en Brenda Fosse. Hij richtte ook een aantal succesvolle bands op zoals Roots Anabo en projecten met Adé Bantoe en Xavier Naidoo. Hij werkt momenteel samen met Tony Allen en met World Squad.

Pas in 2007 kwam hij met zijn eerste solo-album getiteld Remember Fela. Het langverwachte tweede solo album staat gepland voor december 2016.