MENU SLUIT
vr 13.05.2016
Indiepop Double Bill

Bells of Youth + IX

Een mooie double bill met twee opkomende Indiepop bands uit eigen land: Bells of Youth en IX.

Bells of Youth

Bells of Youth is veel haar, vijf persoonlijkheden en één band. Ze maken popliedjes en delen vriendschap. Ze zijn punk op z’n Blondies en rock-‘n-roll op z’n Fleetwood Macs.
In 2014 vierde de band na een optreden in De Wereld Draait Door in een uitverkocht Paradiso de geboorte van hun eerste kind: debuutalbum BOY, uitgebracht in eigen beheer. OOR riep Bells of Youth uit tot ‘Belofte van 2014’ en ook 3FM en Radio 2 kregen de band in de smiezen: ze werden door beide zenders tot talent uitgeroepen en single She Said/He Said belandde op de playlist.
In de zomer van 2015 dook de band samen met producer Tony Platt (oa. AC/DC, Bob Marley en Iron Maiden) een studio in de Belgische Ardennen in. Na twaalf dagen zwoegen kwam daar de tweede baby ter wereld. De release van dit nieuwe album wordt verwacht in 2016.

IX

IX is Marnix Dorrestein, een muzikaal wonderkind dat de afgelopen jaren al met Jett Rebel in een band speelde en het laatste album van Herman van Veen produceerde. Naast zanger, drummer en toetsenist is hij ook arrangeur, producer en componist. Zelf noemt hij zijn muziek ‘nostalgic future pop’, wat aardig in de buurt komt van hoe het klinkt. Een vleugje electronisch, een nieuw en fris geluid dat toch vertrouwd voelt, maar uiteindelijk blijft het (hoe vernieuwend en avontuurlijk ook) in de kern toch popmuziek.