MENU SLUIT
vr 09.06.2023
double bill

Ben Forte + Faske

Luxor Live presenteert een fijn double-bill met aankomend Nederlands talent die beide de struggles van een twintiger omzetten in lekkere popliedjes!

Ben Forte

Ben Forte is een 23-jarige rapper-songwriter uit Utrecht die in zijn muziek eerlijk praat over onzekerheid, verlies en zijn zoektocht naar geluk. Met zijn Nederlandstalige teksten en eigen producties zit zijn muziek vol energie en motivatie. Na het uitbrengen van zijn debuut-EP ‘Rusten’, het winnen van de Amsterdamse Popprijs (2019), support bij Chef’Special én het schrijven en produceren van een lied voor een nationale NScampagne, was hij één van de meest geboekte artiesten op de Popronde 2022. Zijn nieuwste EP ‘Offroad’ bracht hij eind 2022 uit!

Faske

Faske is een muzikant die inspiratie haalt uit het paradoxale bestaan van een twintiger. Zijn eerste EP ‘Jij Belt Mij Alleen Wanneer Jij Dronken Bent’ is net uit. De teksten beschrijven de feestjes, opstapelende studieschuld en sporadische hartzeer. Met behulp van een mix van traditionele instrumenten, orgels en poppy synths uit de jaren 80 vertaalt hij deze thematiek naar popliedjes en probeert hij op speelse wijze deze soms zwaarmoedige onderwerpen te relativeren en bespreekbaar te maken.