MENU SLUIT
do 02.06.2016
Double-bill

Bewilder + Yorick van Norden

Een aangename verrassing, want Yorick van Norden voegt zich toe aan deze avond. Een double bill met twee uitzonderlijke optredens. Een fijne mix van indie en klassieke pop door twee namen die vandaag de dag hard aan de weg timmeren om muzikaal een niveau hoger te stijgen.

Bewilder
In het verleden behaalde resultaten bieden wel degelijk een garantie voor de toekomst. Zeker in het geval van Bewilder, een nieuwe band met bekende gezichten. Het debuutalbum staat vol sterke indiepopnummers, orgeltjes en verrassende wendingen. Live een ware sensatie. Vorig jaar nog verkozen tot beste show van 2015 in EKKO. Dit jaar genomineerd voor een Edison.

De nieuwe band van Maurits Westerik kwam in de nazomer van 2015 met het debuutalbum Dear Island, geproduceerd door Henk Jonkers van Hallo Venray. Maurits zegt zelf over de plaat: ‘De liedjes zijn zo onheilspellend als de eerste slok van je favoriete cocktail. Het voelt vertrouwd, maar het loopt alleen net even anders af.’ Live is geen concert hetzelfde. De band bestaat uit topmuzikanten die in tal van andere bands hebben gespeeld. De bezetting:

Maurits Westerik: zang, gitaar
Arjan Kamphuis: gitaar
Bram Hakkens: drums, zang
Jeroen Overman: bas
Arjen De Bock: Toetsen, zang

Genre: Indie – Pop

Yorick van Norden
Klassieke pop gecombineerd met wat avontuurlijker, langzamer en minder lichtvoetig werk. Dat is de muziek van Yorick van Norden, de Haarlemmer die met The Hype als jongmens z’n weg vond naar het concertpodium en afgelopen najaar als solo artiest debuteerde op Excelsior Recordings.

Alweer komt Excelsior met een jonge gast op de proppen die met plaat nummer één meteen de spijker op de kop slaat. Yorick weet verduiveld goed hoe een pakkende popsong in elkaar zit. Songwriter Yorick (1986) grossiert in aanstekelijke deunen; op het eerste gehoor vrolijk en zorgeloos, maar in Yorick’s geval altijd gelaagd.
Iets wat Yorick nooit onder stoelen of banken schoof is de invloed die The Beatles op hem hebben gehad. Gelukkig zijn wij ook nogal van The Beatles. Op zijn langverwachte eerste solo album (‘Happy Hunting Ground’ oktober 2015) is het dan ook onmogelijk om de invloed van de Fab Four niet terug te horen. Zijn muziek klinkt vaak vertrouwd, maar ook afwisselend, licht melancholisch als energiek en opbeurend.
Live wordt Yorick terzijde gestaan door onder meer ex-leden van Johan en bandleden van onder meer Tim Knol, The Miseries, Anne Soldaat en Bewilder.

  • Met een kaartje voor de show van Yorick van Norden van 21.04 kan je ook naar deze show. Daar is geen extra ticket voor nodig!
  • In februari kon je met een bovenzaal Passe-partout voor maar 14 euro naar alle concerten die daar plaatsvonden. Het optreden van Bewilder is verplaatst van februari naar juni, maar de actie is nog geldig voor dit optreden!