MENU SLUIT
vr 20.04.2018
Support: CUT_

Blaudzun

Op de eerste dag van het nieuwe jaar dropte Blaudzun verrassend de gloedvolle nieuwe track ‘_hey now’. De song staat op zijn nieuwe album ‘_UP_’ dat tien jaar na de release van zijn debuutalbum is verschenen. Blaudzun en zijn band spelen een clubtour met zes shows in Nederland, waaronder natuurlijk Luxor Live in Arnhem, geboortegrond van Blaudzun.

‘_UP_’ is het derde deel van de albumtrilogie ‘Jupiter’ waarvan in 2016 en 2017 de eerste delen verschenen. Het derde deel belichaamt voor de indierockzanger “het middenstuk van het drieluik, waarbij deel I en deel II de zijpanelen lijken te vormen”.

Naast de song ‘_hey now’ die door NPO Radio 2 werd verkozen als eerste Topsong van 2018 bevat het album 11 liedjes die zich kenmerken door veelzijdige melodieën, dansbare melancholie, en een intrigerend indiepopgeluid met de nadruk op Blaudzun’s onmiskenbare stem.

CUT_

Elektronisch duo CUT_ verzorgt het voorprogramma bij de show van Blaudzun op 20 april. CUT_ scoorde met hun cover van Stromae’s ‘Papaoutai’ een online hit en speelde sindsdien verschillende shows en festivals gespeeld, waaronder optredens op Lowlands, PITCH, ADE en Luxor Live. De muziek van CUT_ is een kruising tussen donkere alternatieve elektronica en edgy popmuziek. Video en visuals vormen een essentieel onderdeel van het image en de liveshows.