MENU SLUIT
zo 29.05.2022

BLØF

In het jaar waarin de band haar 30-jarig jubileum viert komt BLØF na 7 jaar afwezigheid met oude en nieuwe hits terug naar Luxor Live!

“Het ging anders dan we dachten”, deze openingszin uit BLØF’s ‘Aanzoek zonder ringen’ werd opeens op een onbedoelde manier zeer actueel toen de coronapandemie uitbrak. Gewend om jaar in jaar uit veel concerten te spelen, was BLØF behoorlijk uit het veld geslagen. Gelukkig kan een band die niet het podium op mag, altijd nog de studio in.

Polaroid

De liedjes op het op 8 april verschenen nieuwe album ‘Polaroid’ gaan over liefde, verlies, rouw, maar vooral ook over een hernieuwd vertrouwen in de toekomst, nieuwe energie en het verlangen weer te gaan doen waar de band goed in is: optreden en muziek maken. Veel van de 13 liedjes zijn geschreven en deels opgenomen in een vanwege de corona-sluiting verlaten hotel op Terschelling: bij zee en strand voelt BLØF zich nog altijd thuis. Ondanks de locatie waar veel liedjes ontstonden is ‘Polaroid’ geen plaat geworden waar zee en strand een hoofdrol spelen, maar de melancholie is nooit ver weg.

Jubileumjaar

De release van ‘Polaroid’ valt mooi samen met het 30-jarig jubileum dat de band dit jaar viert met twee jubileumconcerten in Ziggo Dome en de release van een nieuwe BLØF-verzamelaar. Ook worden de BLØF-archieven opgeschoond en komt niet eerder uitgebracht of onbekend materiaal online. Daarnaast verschijnt dit jaar, in de serie Taalkunstenaars van uitgeverij Nieuw Amsterdam, een bloemlezing van de teksten van Peter Slager, door hemzelf samengesteld en van toelichtingen voorzien.