MENU SLUIT
vr 10.05
Support: De Boetners

Bökkers

Deze kroonprinsen van de dialectrock zijn kind aan huis in vele steden, tentfeesten en op diverse festivals waaronder uiteraard de Zwarte Cross. En met kind bedoelen we eigenlijk snotblaag. Zo smerig, eigenwijs en ondeugend dat je er onmiddellijk van gaat houden als ware het je eigen bloed. Met hun opruiende rechttoe-rechtaan rock ’n roll a la AC/DC, Chuck Berry en ZZ Top zijn de mannen hard op weg heel Nederland te onderwerpen.

Bökkers

De Overijsselse rockband rond voormalig Voederbietel Hendrik Jan Bökkers begon in 2010 als Normaal-coverband, maar heeft inmiddels na vier studioplaten en een live-album een volledig eigen smoelwerk opgetrokken. De expliciete teksten in Sallands dialect op het laatste album ‘Schorem uut de schiettente’ bleven niet onbesproken. Een Wapenveldse dominee riep in november zijn schapen op vooral niet naar deze goddeloze band te gaan.

4 mei jongstleden braken de heren Luxor Live vakkundig af. Het was zo’n groot feest dat we ze maar gelijk weer hebben geboekt.

De Boetners

Het voorprogramma deze avond sluit wel heel mooi op het hoofdprogramma aan. De Boetners maken dezelfde rechttoe-rechtaan rock & roll maar zingen in het Achterhoekse dialect! Deze jongens timmeren keihard aan de weg en presenteerden onlangs hun derde album.