MENU SLUIT
ma 29.10.2018
Support: Komodo

Bombino

Gitaarvirtuoos Bombino behoort tot de bekendste en beste exponenten van de Toearegwoestijnrock. Bombino is het pseudoniem van de jonge Toearegmuzikant Omara Moctar. Bombino (een verbastering van het Italiaanse ‘bambino’ of ‘jongetje’) groeide op in Agadez, een stadje op de karavaanroute in centraal Niger. Zoals de meeste Toearegs, kwam ook Bombino in Algerije en Libië terecht, waar hij zijn eerste elektrische gitaar in handen kreeg. In Niger was dit instrument lang verboden omdat het werd gezien als te reactionair. Bombino noemt Jimi Hendrix, Mark Knopfler en Tinariwen als zijn grootste invloeden.

Bombino’s carrière kwam in een serieuze stroomversnelling terecht nadat in 2009 filmmaker Ron Wyman hem de hoofdrol aanbood in zijn documentaire ‘Agadez, The Music And The Rebellion’ en hem hielp zijn debuutalbum te produceren. Bombino wordt op handen gedragen door de Amerikaanse rockwereld waaronder Dan Auerbach (The Black Keys) die ook een album van hem produceerde.

In mei 2018 verscheen het nieuwe album Deran, waarmee Bombino terugkeert naar zijn wortels in de Sahara.

Komodo

Support komt van  de band Komodo die psychedelische rock ‘n’ roll combineert met muziekstijlen van over de hele wereld.  Surfrock, 60’s pop, woestijnblues, hip hop, rumba en Indiase raga. Dit alles met weelderige meerstemmigheid en onverwachte instrumenten. Gruizig maar catchy, raar maar dansbaar.