MENU SLUIT
do 22.04

Bongeziwe Mabandla

Bongeziwe Mabandla maakt moderne afro-folk en zingt in het Xhosa, een taal die wordt gesproken aan de Oostkaap van Zuid-Afrika. De Zuid-Afrikaanse singer-songwriter creëert daarmee een unieke klank waarin hij traditionele muziek en eigentijdse zang en gitaar samenbrengt. Het zingen in Xhosa is een bewuste keus voor Mabandla. Via zijn muziek hoopt hij bij te dragen aan de zichtbaarheid van zijn cultuur in Zuid-Afrika.

Bongeziwe Mabandla

Met zijn debuutalbum Umilo uit 2013 zette Mabandla zichzelf direct op de kaart, voor zijn tweede album Mangaliso won hij in 2018 een SAMA (South African Music Award) en eind maart komt in Nederland ook zijn derde album uit.


 

Let op: deze show is tweemaal van datum en locatie gewijzigd! 

De shows in Huis Oostpool op 7 oktober gaan dus niet door, maar worden verplaatst naar 22 april, terug naar Luxor Live op 1 tijdstip. Kaartkopers hebben bericht ontvangen op het mailadres waarmee de tickets zijn aangeschaft. Geen mail ontvangen? Check uw spambox!

De show van Bongeziwe Mabandla op 9 oktober in Hedon gaat mogelijk wel door. De show in Paradiso is sowieso uitverkocht.