MENU SLUIT
wo 07.10

Bongeziwe Mabandla

Bongeziwe Mabandla maakt moderne afro-folk en zingt in het Xhosa, een taal die wordt gesproken aan de Oostkaap van Zuid-Afrika. De Zuid-Afrikaanse singer-songwriter creëert daarmee een unieke klank waarin hij traditionele muziek en eigentijdse zang en gitaar samenbrengt. Het zingen in Xhosa is een bewuste keus voor Mabandla. Via zijn muziek hoopt hij bij te dragen aan de zichtbaarheid van zijn cultuur in Zuid-Afrika.

Bongeziwe Mabandla

Met zijn debuutalbum Umilo uit 2013 zette Mabandla zichzelf direct op de kaart, voor zijn tweede album Mangaliso won hij in 2018 een SAMA (South African Music Award) en eind maart komt in Nederland ook zijn derde album uit.


 

Dit evenement is verplaatst van zaterdag 4 april naar 21 juni en opnieuw verplaatst als direct gevolg van door het kabinet aangekondigde maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus COVID-19.

Voor de oude datum gekochte tickets blijven geldig, kaartkopers zijn hierover per e-mail op de hoogte gebracht en n het aankoopbedrag terug krijgen als ze op de nieuwe datum onverhoopt niet kunnen.