MENU SLUIT
wo 14.06.2017
I.s.m. Willemeen

Bongripper + Integrity + Primitive Man

TIMETABLE:
[19:00] DOORS
[19:30 – 20:15] PRIMITIVE MAN
[20:35 – 21:20] INTEGRITY
[21:40 – 22:50] BONGRIPPER

Doommetal grootheden Bongripper eren Europa met een tour en doen Arnhem aan voor een van de weinige shows op Nederlands grondgebied. In samenwerking met Willemeen presenteren we drie gruwelijk harde Sludge, Doom en Holyterror bands op één oorverdovende avond!

Bongripper

Bongripper, het vierkoppige gezelschap uit Chicago staat bekend om hun instrumentale sludge-/doomnummers, voorzien van een monsterlijk logge sound. Dreigende klanken zwellen aan en gaan over in trage slopers om op in trance te komen.

Integrity

Integrity werd in 1989 opgericht en de lijst wie er ooit in de band heeft gespeeld leest als een who is who van de metalcore. Geen wonder, want Integrity wordt door velen gezien als eerste band die hardcore met heavy metal mengde. Ook de teksten lijken beide harde genres te overlappen. Zowel religie en individualisme als occultisme komen aan bod.

Primitive Man

Dat sludge metal een donker genre is lijkt ons duidelijk, maar zo duister en zwaar als dat van Primitive Man horen we maar zelden. Het begint al met de vernietigende vocalen die recht uit het graf lijken te komen. Voeg daar de razende drums en de zware, logge gitaarriffs aan toe en je krijgt de meest duivelse metal die je je kunt voorstellen. Twee jaar geleden bracht de band hun eerste plaat uit en deze staat van begin tot eind vol met verwoestende nummers waarvan zelfs de meest doorgewinterde fans bang naar hun moeder rennen.