MENU SLUIT
zo 17.06.2018
'Je bek vol dille' albumrelease

Bovenste Knoopje Open

Bovenste Knoopje Open is een snoeiharde zomerbries. De ijshoofdpijn na een druipend raketje. Een barmhartige realiteitscheck. De vijfkoppige band maakt nederpop tot een geuzenbegrip. Muziek voor de ziel. Met onder meer een gelikt polygaam strijkers echtpaar, algo-ritmische drum fills en nietsontziende taal. Met twee theatermannen op front en drie multi-instrumentalisten naast en achter hen bloeit elk optreden in haar potentie uit tot een broeierig, zwetend, openhartig samenzijn.

Bovenste Knoopje Open is een collectief bestaande uit Sjoerd van Capelleveen: eerste frontman, zanger en toetsenist ook wel (de labiele antroposoof) met strak aan zijn zijde en tevens ook eerste frontman Job Kühlkamp: zanger en gitarist (de schilderachtige). De backline bestaande uit drummer en percussionist Siebe de Vries (de wolkenman), bassist en cellist Job-Jurre Huiskamp (de ideale schoonzoon) en last but not least saxofonist en violist Marcel Kouwenhoven (de Mexicaanse schone).

Op deze avond vindt de release van Bovenste Knoopje Open hun album Je bek vol dille plaats. Dit album kon de band maken door een succesvolle crowdfunding via Voor de Kunst. Daarnaast wordt de documentaire Het epische verhaal van twee jeugdvrienden, die gemaakt is over deze band en door Tarn Joosting Bunk, laten zien. Als support zal Vera Bon optreden met haar heerlijke teksten, prachtige stem en relaxte charmante podium aanwezigheid.

In de voorbije jaren wisten zij het te schoppen tot de kwart finales van het Leids Cabaret Festival 2017, de halve finales van het Groninger Studenten Cabaret festival 2017, speelden ze als support act van Lucky Fonz III en Yentl en de Boer en traden ze op bij meer dan 80 verschillende podia waaronder Horizontoer 2016, Broadway Texel en Stukafesten in 8 verschillende steden. Dit jaar waren ze geprogrammeerd op het Delft Fringe Festival. Na de zomer toeren ze door Nederland langs kleine theaters.