MENU SLUIT
vr 22.09.2017
Support: Nienke Deiters

Chris Pureka

De uit Portland afkomstige folk/rootszangeres Chris Pureka heeft al twee EP’s en drie studioalbums op haar naam staan, allemaal uitgebracht op haar eigen label Sad Rabbit Records. Haar indrukwekkende stemgeluid is vergelijkbaar met dat van Patty Griffin, maar ook met Gillian Welch en Michelle Shocked zijn er parallellen. De Amerikaanse singer-songwriter heeft in eigen land inmiddels al een flinke fanschare weten op te bouwen.

Ze ontving lovende kritieken voor haar eerdere werk en deelde het podium met artiesten als Dar Williams, Martin Sexton, The Lumineers en Ani DiFranco. Reden genoeg voor kwaliteitslabel Haldern Pop Recordings om haar in 2010 te contracteren en het album How I Learned To See In The Dark in Europa uit te brengen. Opvolger Back In The Ring heeft zes jaar op zich laten wachten, omdat ze naar eigen zeggen de tijd nodig had om haar ervaringen op papier te zetten en ze niet geïnteresseerd was in liedjes waar ze niet volledig achter stond.

Nienke Deiters

De Wageningse singer-songwriter Nienke Deiters schrijft sferische en dynamische luisterliedjes waarin de openheid centraal staat. Ze observeert simpele, dagelijkse dingen en tovert deze om in liedjes met een filmisch karakter. Het landschap volgens Nienke kent wisselende vormen en kleuren, door zowel solo, met loopstation, als met bassist op te treden. Door de wisselende bezetting blijven de liedjes constant in beweging, waardoor elke sessie in een unieke vorm gegoten wordt.