MENU SLUIT
vr 24.06.2022
Unieke 4D experience door Robert Vosmeijer!

Christian The Comet Conqueror

Christian the Comet Conqueror is het multidisciplinaire project van Robert Vosmeijer, ook wel bekend als ‘De Sluwe Vos’. De show is een auditieve reis die met behulp van verschillende zintuiglijke elementen waaronder muziek, visuals en geur wordt weergegeven. Centraal staat Christian; de personificatie van de persoonlijke reis die iedereen in het leven aflegt.

Met Christian the Comet Conqueror nodigt Robert het publiek uit om door middel van een symbiotische ervaring, onderdeel te worden van het maakproces van de show. Dit doet hij door de verschillende componenten zoals geluid, textuur, zitplaats en geur af te stemmen op de locatie. De show vertelt het verhaal over het leven. Soms bevind je je op donkere plekken zonder begin of eind waarin onzekerheid, verdriet en eenzaamheid je kunnen opslokken terwijl je stilstaat. Totdat je de moed vindt om het licht in jezelf aan te zetten, waardoor er een nieuwe wereld van hoop verschijnt. Net als dit verhaal begint de show zwaar en werkt het toe naar verlichting. Hierin worden kaders geschapen waarbinnen de bezoeker zelf een persoonlijke invulling aan het verhaal kan geven. 

Naast de muziek, maakte Robert ook een eigen samplepack die hij gebruikt om de muziek te componeren. De effecten die gebruikt worden heeft hij tevens zelf ontwikkeld met behulp van de akoestiek in de Bergkerk in Deventer. De muziek is nog niet uitgebracht en daarom voor het gros van de toeschouwers een unieke ervaring. Daarnaast blijft het repertoire zich continu ontwikkelen doordat Robert de tracks aanpast of bijmaakt. 

“Je begint je leven met een duidelijk pad wat helder is uitgelegd. Naarmate je het pad bewandeld krijg je vragen, ontmoet je invloeden, praat je met wijsheid en heb je ruzie met verwachtingen. Zonder dat je het beseft is het pad weg en sta je in een donkere ruimte zonder eind of begin. Onzekerheid, verdriet en eenzaamheid slokken je op terwijl je stilstaat. Totdat je de moed hebt het licht in jezelf aan te zetten, waardoor er een nieuwe wereld van hoop verschijnt.” – Guusje Slagter (kunstenares en vriendin van Robert).