MENU SLUIT
wo 24.10.2018
& band

Christof van der Ven

‘Empty Handed’ is het eerste volwaardige album van Christof van der Ven. Eerder verschenen de EP’s ‘Montreal’ (2016) en ‘Love’s Glory’ (2013). ‘Empty Handed’ heeft hij opgenomen met medewerking van muzikanten die spelen of hebben gespeeld met acts als Bear’s Den, Matthew and the Atlas, Alex Vargas, Willy Mason en Laura Marling.

Christof van der Ven

Christof van der Ven verliet als vroege twintiger het Brabantse plaatsje Handel en toog naar Ierland met de droom full time muzikant te worden. In de straten van Galway en met bandjes in de pubs aldaar is hij begonnen met spelen en ontwikkelde hij zich als muzikant. Later verhuisde hij naar Londen om zijn solocarrière serieus van de grond te tillen. Daar kon hij naast zijn werk als kok in een plaatselijk restaurant gaan toeren als support act van The Staves, The Boxer Rebellion en Bear’s Den. In 2016 werd hij gevraagd om toe te treden tot Bear’s Den, waarmee hij op festivals als Glastonbury, Rock Werchter en Pinkpop speelde en meerdere internationale tours langs grote zalen deed. In de tussentijd is hij actief gebleven met zijn solowerk, met het debuutalbum ‘Empty Handed’ (april 2018) mede tot resultaat. De muziek is klinkt soms groots en soms kaal; altijd met het lyrische en melodieuze vernuft van artiesten als Damien Jurado of Bon Iver.

Christof speelt met band in Luxor Live

Bennie Curnow

De uit London afkomstige gitarist en singer-songwriter Bennie Curnow verzorgt het voorprogramma bij deze show. Na jaren touren, onder andere als tourmanager van Bear’s Den, maakt de 26 jarige artiest zelf de stap naar het grote podium. Bennie werkt aan zijn eerste EP waarop je de folk van de zuidelijke staten van Amerika kan terughoren. Hij is beïnvloed door artiesten als Townes van Zandt, Randy Newman, Penguin Cafe Orchestra en Joshua Tillman om er maar en paar te noemen.