MENU SLUIT
vr 21.04.2017

Christon

Op 2 januari bracht Christon zijn eerste solo EP uit genaamd Towns dit is het eerste deel van zijn debuutalbum ‘Towns and Cities’ dat op 30 maart uitgekomen is. Hij komt op zijn eerste club-tour gelijk naar Luxor Live.

De ex-zanger van Rigby was afgelopen jaar op de podia te zien en horen als support van Kovacs, Causes en Warhaus met zijn zelfgebouwde loopstation en klonk daar bij als een volledige band. De multi-instrumentalist wordt op het podium omringd door tien instrumenten waarmee hij zijn songs laag voor laag opbouwt. Met gesloten ogen luister je naar een volledige band; met je ogen open zie je een overtuigende muzikant die vol passie zijn songs uitdraagt.

Het gedeeltelijk in Nashville opgenomen ‘Towns & Cities’ is gerelateerd aan het boek ‘The Town & The City’ van zijn favoriete schrijver Jack Kerouac. Christon laat zeer persoonlijke liedjes horen in een belangrijke fase in zijn leven. Christon neemt geen blad voor de mond over zijn angsten en zorgen, maar verpakt de toekomst niet onder een donkere horizon. Zijn stem is de gids en verlichting die de wegen naar optimisme en verbondenheid weet te vinden. Met weinig woorden raakt hij de kern in de sterke refreinen, zonder aan zeggingskracht en verhaal in te boeten.