MENU SLUIT
do 13.09.2018
Support: Jesse Malin

Chuck Prophet

Chuck Prophet wordt op handen gedragen door de critici en collega’s, maar de 54-jarige Amerikaan lijkt nog altijd een geheim voor het grote publiek. In de jaren 80 stond hij met zijn band Green On Red, aan de wieg van alternatieve country-rock, waarin hij vooral de uptempo variant van het genre liet horen: met veel gitaren en een scherp randje.

Chuck Prophet

De Amerikaanse singer-songwriter bracht daarna vele eigen albums uit en is dankzij zijn virtuoze, effectieve gitaarspel één van de meest gewilde sessie-muzikanten in het circuit. Veel nummers die door Prophet zijn geschreven werden uitgevoerd door andere artiesten, waaronder grote namen als Bruce Springsteen, Solomon Burke en Heart. Begin 2017 kwam zijn meest recente album uit ‘Bobby Fuller Died For Your Sins’. Zelf omschrijft hij zijn 14de album als ‘California Noir’, mede geïnspireerd door de dood van Bobby Fuller in LA 1966.

Stephanie Finch

Prophet speelt live met ogenschijnlijk gemak de meest magistrale riffs op zijn gitaar. In Luxor Live speelt hij een intieme seated show die onderdeel is van zijn Acoustic tour. Prophets vrouw Stephanie Finch is zangeres, toetsenist en gitarist en zal hem begeleiden op deze tour.

Jesse Malin

Support komt van de Amerikaanse rockmuzikant Jesse Malin. Zijn rock met invloeden uit americana en rootsmuziek, lijkt geïnspireerd door muzikale grootheden als Ryan Adams en Bruce Springsteen.