MENU SLUIT
za 09.11
All-nighter van house-pionier Dimitri!

Club Looney ft. Dimitri 40

Dimitri viert dit jaar zijn veertigste jubileum als dj met The Celebration of a Lifetime tour door Nederland én buitenland, met een all-nighter bij Club Looney in Luxor Live! Bij deze legendarische rave & house clubnacht laat Dimitri vier decennia aan pionierswerk en dansvloer escapades samenkomen in een zes uur durende dj-set, waarbij house uit de vroege jaren ’90 de boventoon zal voeren. Samen met live visuals van de experimentele visionair VJ 00-KAAP beloven ze een trip in de grote zaal die door alle dimensies heen knalt!

Line-up grote zaal

Dimitri 40 all night long

Line-up kelder

Club Looney resident dj’s

Dimitri 40

Dimitri geldt in Nederland en daarbuiten als een belangrijke grondlegger van de dj-cultuur. Als dj van de legendarische club RoXY was hij vanaf 1988 belangrijk bij de introductie van de nieuwe muziekstijl house. Hij was een van de eersten die house, techno, drum ’n bass en andere stijlen naadloos aan elkaar mixte. Deze stijl van draaien was revolutionair en heeft meerdere generaties dj’s geïnspireerd – en doet dat nog steeds.

Met Dimitri 40 – The Celebration of a Lifetime tour viert Dimitri zijn veertig jaar (and counting!) lange dj carrière. Dimitri: “Ik neem je mee van mijn allereerste disco, electro en synthpop platen naar mijn eerste house tracks uit Chicago, Detroit en New York. Van de Britse rave sound uit de beginjaren naar de typerende house van eigen bodem. Maar ook mijn allernieuwste parels zullen niet ontbreken.”

VJ 00-Kaap

Speciaal voor deze tour is Dimitri een collab aangegaan met verschillende kunstenaars en artiesten, waarvan kunstenaar én new media pionier Gerald van der Kaap aka VJ 00-KAAP live visuals verzorgt in Luxor Live. Sound & vision dumps worden gemixt in een multi-media experience. Samen zorgen ze voor een symbiose van muziek, woordkunst, beeld en soundbites wat resulteert in een mind-blowing experience.

Club Looney

Maak je klaar om weer terug te reizen naar de originele rave- en houseparty vibe bij Club Looney! Deze legendarische Arnhemse clubnacht zette, samen met o.a. de Amsterdamse RoXY, de Nederlandse clubscene op de kaart in begin jaren ’90. Vanuit heel Nederland trokken feestgangers met de trein naar Arnhem voor de lange dampende nachten vol house, rave, acid en de betere Detroit techno. De nachten waren een thuishaven voor house liefhebbers, vrije geesten en een plek waar iedereen zichzelf kon zijn om samen een euforische nacht te beleven. De muziek blijkt drie decennia later nog steeds de basis in veel dj sets en het vrije samenzijn is actueler dan ooit. Reden te meer om jullie onder te dompelen in de originele rave- en houseparty vibe van Club Looney!