MENU SLUIT
vr 03.02.2017

Colin Blunstone

Zanger Colin Blunstone komt terug naar Luxor Live voor een concert met nummers van The Zombies, The Alan Parson’s Project, Dave Stewart en talloze liedjes van eigen hand. Een staalkaart van zijn omvangrijke oeuvre. De gentleman met de herkenbare, soepele stem met een groot bereik, wordt begeleid door muzikanten, die hun sporen elders ruimschoots hebben verdiend.

Colin Blunstone start zijn muzikale carrière met de band The Zombies in 1964. Zijn unieke stem en de arrangementen van toetsenist Rod Argent kenmerken hits als: She’s not There, Tell her No en Time of the Season. Als ze in 1968 besluiten ieder hun eigen weg te gaan, start Blunstone een solocarrière. Aanvankelijk onder het pseudoniem Neil McArthur neemt hij de Zombies-hit She’s Not There opnieuw op, plus de nummers Don’t Try to Explain, Without Her, It’s not Easy en Never My Love.

Daarna maakt Colin Blunstone onder eigen naam de elpees: One Year (1971), Ennismore (1972) en Journey (1974), die de hits Say you don’t mind, Caroline Goodbye, I don’t believe in Miracles, Wonderful en Weak For You opleveren.
Hij werkt ook regelmatig samen met anderen. Op het album Tarot Suite van Mike Batt zingt hij het nummer Losing Your Way in the Rain. In 1981 neemt hij met Dave Stewart het lied What Becomes of the Brokenhearted? en twee solosingles Tracks of my Tears (1982) en Touch (1983) op.
In de jaren tachtig zingt hij op diverse albums van het Alan Parson’s Project, te weten Pyramid (1978), Eye in the Sky (1982), Ammonia Avenue (1984), Vulture Culture (1985) en Gaudi (1987). Het nummer Old and Wise van het album Eye in the Sky weet hij tot een klassieker te maken.

Colin Blunstone: zang
Pete Billington: toetsen
Chris Childs: basgitaar
Steve Rodford : drums
Tom Toomey: gitaar, zang