MENU SLUIT
vr 03.11.2017
Deense indiefolk superband

Dangers of the Sea

Na een radiostilte van vier jaar is de Deense band Dangers of the Sea terug met nieuw werk. Op 20 oktober van dit jaar verschijnt het nieuwe album van de band via V2 records; de eerste single You & I is al te horen.

In 2013 debuteerde de band uit Kopenhagen met hun zelf getitelde album, welke de band deed toeren in Denemarken en ver daarbuiten. Dit was niet heel verwonderlijk; songwriter Andreas Bay Estrup vormde een Deense superband bestaande uit vrienden die allen ervaren muzikanten uit bands als Saybia, Efterklang, Slaraffenland en Folkeklubben zijn.

Dangers of the Sea maakt pure indiefolk en staat bekend om hun melodieuze benadering van songwriting. Dankzij de vocale harmonieën, de akoestische gitaren en de pakkende stem van Estrup wordt de band vergeleken met bands als Midlake en CSN. De bandleden noemen zelf Neil Young als grootste inspiratiebron. Zonder hun folkrock-roots te verliezen zijn de muzikanten zijn afzonderlijk én als band gegroeid. Daar waar Estrup op het debuut nog alle composities zelf schreef en met gastmuzikanten werkte is het nieuwe album veel meer het resultaat van een band die één geheel is.