MENU SLUIT
wo 01.05
Albumrelease - Ambitus presents

Daniël Tomàs

Als je de muziek van de Arnhemse Daniël Tomàs graag in een hokje wil stoppen kom je uit op neo-klassieke muziek waarin elementen van zowel elektronica als klassieke piano, en steevast partijen improvisatie zijn samengebracht. Hij presenteert zijn nieuwe album Pintures II in de bovenzaal van Luxor Live!

Daniël Tomàs

Pianist Daniël Tomàs zet sferische, dromerige en filmische momenten om in muziek. Terwijl de luisteraar vrij ronddwaalt in zijn muziek, rijgt Tomàs zijn stukken iedere keer weer op een andere manier aan elkaar, zodat elk publiek een andere reis beleeft.  Zijn werk laat je alle straks, toen en nu, voor even vergeten, zoals je al hoorde op zijn laatste album Pintures I. Hij sloot zich voor de opnamen vier maanden op in een kamer met alleen een zogenaamde feltpiano. Het album Pintures II, nam hij op vanuit zijn eigen woonkamer, waarbij de oplettende luisteraar zelfs een deken van buitenruis zou kunnen ontdekken.

Ambitus presents

Deze show wordt gepresenteerd door Ambitus; een organisatie die hedendaagse (klassieke) componisten steunt en helpt met het bereiken van hun publiek. Zij doen dit onder meer voor artiesten als Nils Frahm, Yann Tiersen en Joep Beving!

About Ambitus:

Ambitus highlights the contemporary artistic brilliance that often goes unnoticed in a world dominated by historical classics. By doing so, it builds a bridge between contemporary composers and their audiences: you! It breathes life into music that might otherwise remain undiscovered.