MENU SLUIT
vr 27.05.2016

Dany Lademacher’s Wild Romance

Iedere rockliefhebber weet uiteraard dat The Wild Romance de begeleidingsband was van Herman Brood. Met de hit “Never Be Clever” veroverden zij Nederland, België en Duitsland. De hit “Saturday Night’ bereikte zelfs de status van ‘absolute national USA Break Out’ in alle 50 staten van de USA. De band ging de rockgeschiedenis in als een absolute live-sensatie met een record aan optredens en nu herleeft de glorie!

Dany Lademacher

De naam “Wild Romance” doet nog steeds de harten van vele muziekliefhebbers sneller kloppen. De band ontstond in november 1976 in Groningen. De naam is ontleend aan de regel “and I lost my mind in a wild romance”, uit een song van de Amerikaanse jazz- en blueszanger Mose Allison. Dany Lademacher, gitarist/vocalist, gaat in 1977 met Herman Brood & His Wild Romance spelen. Dit is het begin van een van de meest succesvolle bands uit de geschiedenis van de rockmuziek.

40 jaar Rock-‘n-roll

Herman Brood zou dit jaar 70 zijn geworden, zijn sprong van het Hilton is ondertussen alweer 15 jaar geleden. The Wild Romance bestaat 40 jaar en is alive and kicking. Onder leiding van ‘Mister Saturday Night himself’, ster-gitarist Dany Lademacher, kwamen ze in maart met een nieuw album Out of Heaven en treden met volle kracht naar het podium. Rock-‘n-roll die je ouderwets naar de keel grijpt. Als dik extraatje komt David Hollestelle mee. Hollestelle was de eerste gitarist die Lademacher verving en uiteindelijk tot aan Hermans dood in de Wild Romance zou blijven spelen. Herman Broodfans mogen deze band zeker niet missen.

Kaartverkoop gestart

Authentieke rock-‘n-roll begint nooit op tijd, maar wij adviseren het zekere voor het onzekere te nemen en een kaartje in de voorverkoop te bestellen voor het te laat is. Reguliere kaarten in de verkoop zijn nu beschikbaar.