MENU SLUIT
vr 15.01.2016

David Berkeley + Remco Jacobs

Een schrijver die zingt, of een zanger die schrijft? Zijn literatuurstudie aan Harvard doet het eerste vermoeden, maar zijn muzikaliteit mag niet worden onderschat. David Berkeley (New Jersey, USA) heeft zijn tweede boek uitgebracht, begeleid door zijn zevende album sinds zijn debuutplaat in 2002.

Een album over waardering en schoonheid op onverwachte plaatsen met verhalen die je hart breken en de stukken vervolgens weer aan elkaar lijmen.

David Berkeley heeft al veel van de wereld gezien, zwierf van Alaska tot Corsica en noemt op dit moment Santa Fe zijn thuis. Zijn inspiratie haalt hij vooral uit dichtbundels van auteurs als Yeats en Keats, zijn gezin, mensen om hem heen en het leven in de landelijke omgeving van New Mexico . Zijn muzikale invloeden haalt hij uit artiesten als Paul Simon, Nick Drake, Neil Young, Elliott Smith en Jerry Garcia van de Grateful Dead.

Remco Jacobs is een uit Arnhem afkomstige troubadour met een stokoude ziel. Hij laat zich inspireren door vooroorlogse blues en folk, maar ook door barok- en renaissancemuziek en eeuwenoude volksmuziek uit Zuid-Europa. Met zijn titelloze debuutalbum maakte hij in 2014 grote indruk, en de opvolger daarvan staat op punt van uitbrengen. Insiders weten al dat het weer minstens net zo mooi gaat worden!

Genre: Singer-Songwriter