MENU SLUIT
za 30.12
Festival gepresenteerd door De Niemanders

De Nacht van de Niemander

Herinneren jullie je Donnerwetter Day nog? De jaarlijkse high energy kunstexplosie die Luxor Live deed schudden en zweten tot het eerste ochtendlicht. De bedenkers zijn terug met een nieuw festival: De Nacht Van De Niemander!

De Nacht van de Niemander

De Nacht van De Niemander wordt een bont feest tot diep in de nacht, waarin artiesten uit alle windstreken een podium krijgen. Aan het einde van het jaar nog één keer dansen en beuken op verrassende en geestverruimende klanken. Het collectief De Niemanders maakt sinds december 2022 muziek in Nederlandse asielzoekerscentra met vluchtelingen. Hier lopen heel diverse figuren rond. Hun bonte (zeer vertelwaardige) verhalen en muziek hebben een uniek karakter en dit ga je horen op 30 december.

Programma

De eerste act kondigen we vast aan: De Niemanders!

Songwriters Rocco Ostermann, Wout Kemkens en Rick Wiegerinck speuren als embedded musicians naar bijzondere verhalen, karakters en muzikanten. Zo gingen zij eerder al gevangenissen af en maakten zij samen met muzikale gedetineerden een album (De Volkskrant ★ ★ ★ ★ ‘De Niemanders is een van de indrukwekkendste Nederlandse rockalbums van de laatste jaren’) en een podcast dat verhaalde over de bajesbewoners en hun levens. In 2023 en 2024 wil collectief De Niemanders door ontmoeting en samenwerking met vluchtelingen hun verhalen en ervaringen vatten in een uniek album, een concerttour, een festival, een podcast en een krant. Ze trappen ‘m af in Luxor Live!