MENU SLUIT
do 17.09.2020
in de Parkzaal van Musis

De Niemanders

Let op: deze show zal in verband met de anti-corona-regels plaatsvinden in de Parkzaal van Musis!

(datum, tijden blijven hetzelfde; tickets blijven geldig)

‘Wat zou er met je gebeurd zijn als je op cruciale momenten in je leven een andere kant was opgegaan en in de gevangenis was beland?’ Songschrijvers Rocco Ostermann en Wout Kemkens speurden afgelopen jaar gevangenissen af naar bijzondere verhalen en muzikanten. Op zoek naar de kantelpunten en sleutelmomenten in de levens van hen die de verkeerde keuzes hebben gemaakt. De verschoppelingen, de misdadigers, de langgestraften. Gedetineerden.

De Niemanders

Op 1 mei presenteren zij met een live-band het album ‘De Niemanders’. Het wordt een show waarin de verhalen uit de Nederlandse gevangenissen de rode draad vormen en de muziek van snelle (punk)rock naar swingende afrobeat en rootsy psychedelica stuitert. Een uniek album dat samen met – en geïnspireerd door – gedetineerden geschreven is en verhaalt over de bajesbewoners en hun levens. Een ontmoeting en samenwerking tussen ‘binnen’ en ‘buiten’. Samen zijn zij ‘De Niemanders’.

De aanleiding voor De Niemanders vond plaats in september 2018, toen Ostermann en Kemkens (Donnerwetter, Shaking Godspeed) tijdens ’10 jaar Luxor Live’ een band formeerden met vijf gedetineerden in een gevangenis. Ze speelden er drie concerten. Uit deze verrassend mooie samenwerking ontstond de wens voor een nog intenser vervolg: samen een plaat maken. De deelnemende muzikanten worden gedreven door hun gezamenlijke fascinatie voor de keuzes die mensen bewust en onbewust nemen op de ‘crossroads’ in hun leven. De uitkomst is een album met songs geschreven in Nederlandse gevangenissen en een concertreeks binnen en buiten de muren, die op 17 september start in Luxor Live Arnhem.

 


 

Dit evenement is verplaatst van vrijdag 1 mei als direct gevolg van de op 12 maart 2020 door het kabinet aangekondigde maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus COVID-19.

Voor de oude datum gekochte tickets blijven geldig, kaartkopers zijn hierover per e-mail op de hoogte gebracht en kunnen het aankoopbedrag terug krijgen als ze op de nieuwe datum onverhoopt niet kunnen.