MENU SLUIT
vr 12.10.2018
Albumpresentatie

De Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht is een twaalfkoppige Arnhemse jazzfusion formatie uit Arnhem. De band beleefde in 2016 zijn doorbraak en was te zien op de (hoofd)podia van veel grote jazzfestivals in Nederland, waaronder North Sea Jazz. Tijdens deze avond presenteert De Raad van Toezicht hun nieuwe album “84” in Luxor Live!

De Raad van Toezicht

De energie van De Raad van Toezicht blijkt erg aanstekelijk te zijn; wat in feite een jazz- of fusion-concert is, mondt steevast uit in een feestje. De Raad staat voor hun muziek en dat zie je terug in de verschillende invloeden en interesses die in de muziek verankerd zijn. Die lopen uiteen van knallende rock tot Afrikaanse muziek, latin en zelfs westernmuziek. Maar jazz en funk zijn de basisingrediƫnten waar De Raad zijn spontaniteit en sterke groove vandaan heeft. Niet voor niets is de band al opgemerkt door onder andere het AD, De Gelderlander, De Bassist en De Slagwerkkrant, waarin de band en de ritmesectie werden geprezen.

In April 2017 heeft de band hun debuutalbum De Raad uitgebracht. Positieve reviews (o.a. Jazzism, Jazzflits) en regelmatige features bij Radio NPO Soul&Jazz (Album van de week begin Januari 2018) waren het gevolg. Na meerdere optredens in de talkshow De Wereld Draait Door staat De Raad van Toezicht inmiddels synoniem voor de nieuwe generatie van Nederlandse jazztalenten.