MENU SLUIT
vr 28.12.2018
Afscheidstour van twee Nederlandse topbands

Birth of Joy + Death Alley

Birth of Joy en Death Alley zijn elkaar in de afgelopen jaren vaak genoeg in aftandse backstages tegengekomen om hun onomstotelijke conclusies te trekken. Ze vinden mekaars band vet, ze vinden mekaar vet, wonen in dezelfde Nederlandse puinhoop dus… de tourbus in! Daarom presenteren zij, zonder verder oponthoud, de Birth of Death Tour.

In december zullen deze twee kernkoppen van de Nederlandse rock ‘n’ roll de behoeftige trommelvliesjes, slakkenhuizen en gehoorbeenderen overuren doen draaien. Met beukende drums, pompende bassen, ronkende orgels en sidderende gitaren garandeert deze double bill een hyperboogie tot in de vroege uurtjes. Ergo: afkomen en volhouwe!

Helaas, het is echt waar. Zowel Birth of Joy als Death Alley hebben beide aangekondigd te gaan stoppen. En het is niet te geloven, maar het was geen vooropgezet plan om de reeks gezamenlijke shows met Birth of Joy de Birth of Death tour te noemen. Op 26 september maakte Birth of Joy het nieuws bekend en zes dagen later kwam het vergelijkbare bericht van Death Alley. Beide bands hebben het over stoppen en pauze voor onbepaalde tijd. De show in Luxor Live is op twee shows na de laatste mogelijkheid om deze retegoeie bands live in actie te zien!