MENU SLUIT
vr 16.12.2016
Support: Aidan

Démira

Démira Jansen haalde met haar krachtige stem- en gitaarspel een paar jaar geleden moeiteloos de finale van De Beste Singer-songwriter Van Nederland.

Démira’s voorliefde voor Keltische pop is goed terug te horen op haar EP White Ravens die begin dit jaar uitkwam. Ze noemt haar genre ‘Modern Folk’: een mix van (elektronische) folkrock en alternatieve, poëtische pop. Haar performance is krachtig en opzwepend, de songs zijn meeslepend en pakkend tegelijk en zouden qua geluid kunnen worden omschreven als een mengeling van Kate Bush uit de jaren ‘80, Björk en Lykke Li. Met band is zij te bewonderen in Luxor Live.

Het voorprogramma deze avond komt van Aidan. Aidan is geen doorsnee singer-songwriter. Hij haalt het optimale uit zijn gitaar, zijn songs zitten niet vast aan vormen en zijn verfrissend en zijn metaforische teksten gaan over stukgelopen liefdes en draken, gezongen met een warme, ietwat gepijnigde stem. In 2014 heeft hij de finale van de Kunstbende Brabant gewonnen en in 2015 deed ook hij mee aan het programma De Beste Singer-Songwriter.