MENU SLUIT
wo 14.11.2018
The Mutton Birds, Crowded House

Don McGlashan

Don McGlashan is een van de bekendste en beste singer-songwriters van Nieuw Zeeland. In de jaren 90 was hij de bandleider van de iconische Kiwi-groep The Mutton Birds en meer recent speelde hij mee op een tour en twee albums van de wereldberoemde band Crowded House.

Don McGlashan / Crowded House

McGlashan bracht drie solo-albums uit en won in eigen land alle muziek-awards die er te winnen vallen. Maar ook in Europa is zijn cv niet bepaald kinderachtig. Als frontman van The Mutton Birds stond hij op festivals als Dour Festival, Rock am Ring, Roskilde en op ons eigen Lowlands in 1995 in de Alfa! Hij maakte deel uit van de Tragically Hip’s “Another Roadside Attraction” naast bands als Los lobos, Wilco, Ron Sexsmith en Sheryl Crow. Een jaar nadat hij met Crowded House op wereldtournee was geweest schreef hij twee nummers voor Neil Finn’s “Seven Worlds Collide” project waarop bandleden van Wilco, Radiohead en The Smiths te horen waren.

Niet voor niets mocht hij samenwerken met de wereldtop van de muziek. McGlashan wordt geroemd om zijn complete muzikale vakmanschap en weet als zanger, liedjesschrijver of muzikant altijd zijn eigen unieke stempel op een liedje te drukken. In Luxor Live is McGlashan solo te bewonderen.