MENU SLUIT
za 19.05
Festival, releaseparty & eetfestijn

Donnerwetter Day 2018

Donnerwetter Day is een bizar Arnhems bacchanaal van bands, dj’s, eten, action painting, theater, spoken word, film en honderd andere wilde ideeën. Het jaarlijkse kunstfestival start deze derde editie op 19 mei 2018 extra vroeg met een groot gezamenlijk diner.
Kunstenaars, muzikanten en bezoekers proosten en eten samen op zaterdag 19 mei aan lange tafels in de grote zaal van poppodium Luxor Live te Arnhem. Er zijn 100 kaarten voor het startdiner te verkrijgen. Het diner start om 18:00 uur! Bij deze deluxe tickets is de nieuwe EP op 12’’ vinyl en toegang tot het festival inbegrepen!

Ticketsoorten 2018
Studententicket ► €10,-
Donnerwetter Day Deluxe ticket ► €50,- (100 stuks)
(inclusief dineren in Luxor Live en de nieuwe Donnerwetter 12” Vinyl EP!)
Festivalticket ► €15,- (deurprijs €20,-)

Eerst namen line-up 2018

#1 Herman Brusselmans
Schrijver, ex-kettingroker, ex-drinker en ex-drummer. Op Donnerwetter Day 2018 treedt hij twee maal op. Wat hij precies gaat doen wil hij nog niet vertellen.
#2 Leeways
Reggae met ballen en een fucking doedelzak. Met roots in Arnhem!
#3 The Mysterons
Na Lowlands en Into The Great Wide Open gewoon op Donnerwetter Day 2018! Diep in de nacht…een band die altijd verrast en boeit met exotica, psychedelica en zelfs een vleugje Philip Glass minimalisme.

‘Europamine’ releaseparty op Donnerwetter Day 2018
Het festival is dit jaar, net als de eerste editie in 2016, weer een heuse Donnerwetter releaseparty. Donnerwetter startte onlangs met het project Europamine: een muzikale roadtrip door Europa. Het komende jaar werkt de band in verschillende Europese landen aan nieuwe songs en ontmoeten ze muzikanten en producers waarmee ze de Donnerwetter Europamine gaan vormgeven. De eerste halte is net over de grens: België. De Antwerpse producer Staf Verbeeck (dEUS, Bazart, Hooverphonic e.a.) zit achter de knoppen. Het resultaat van deze eerste samenwerking verschijnt op Donnerwetter Day 2018 in de vorm van een 12’’ vinylplaat.
Regelmatig wordt er een programma onderdeel aangekondigd en uitgelicht, dus hou de website en het Facebook event goed in de gaten!