MENU SLUIT
za 19.05
Festival, releaseparty & eetfestijn

Donnerwetter Day 2018

Donnerwetter Day is een bizar Arnhems bacchanaal van bands, dj’s, eten, action painting, theater, spoken word, film en honderd andere wilde ideeën. Het jaarlijkse kunstfestival start deze derde editie op 19 mei 2018 extra vroeg met een groot gezamenlijk diner.
Kunstenaars, muzikanten en bezoekers proosten en eten samen op zaterdag 19 mei aan lange tafels in de grote zaal van poppodium Luxor Live te Arnhem. Er zijn 100 kaarten voor het startdiner te verkrijgen. Het diner start om 18:00 uur! Bij deze deluxe tickets is de nieuwe EP op 12’’ vinyl en toegang tot het festival inbegrepen!

Ticketsoorten 2018
Studententicket ► €10,-
Donnerwetter Day Deluxe ticket ► €50,- (100 stuks)
(inclusief dineren in Luxor Live en de nieuwe Donnerwetter 12” Vinyl EP!)
Festivalticket ► €15,- (deurprijs €20,-)

Eerst namen line-up 2018

#1 Herman Brusselmans
Schrijver, ex-kettingroker, ex-drinker en ex-drummer. Op Donnerwetter Day 2018 treedt hij twee maal op. Wat hij precies gaat doen wil hij nog niet vertellen.
#2 Leeways
Reggae met ballen en een fucking doedelzak. Met roots in Arnhem!
#3 The Mysterons
Na Lowlands en Into The Great Wide Open gewoon op Donnerwetter Day 2018! Diep in de nacht…een band die altijd verrast en boeit met exotica, psychedelica en zelfs een vleugje Philip Glass minimalisme.
#4 Achterdochtig
Deze absolute parel uit de Arnhemse scene treedt éénmalig op met een heus koor en wel @ Donnerwetter Day 2018! Nederlandstalige Weltschmerz.
#5 Donnerwetter
We zouden het bijna vergeten; maar ook Donnerwetter speelt op Donnerwetter Day!
#6 Nordmann
De meest interessante rock & roll van België speelt zich momenteel in de jazz af. De nieuwe plaat van Nordmann bewijst dit: spannend, chaotisch, weemoedig en mooi! Na Herman Brusselmans de tweede Vlaamse act op Donnerwetter Day 2018.
#7 Gummbah & Leonard Bedaux met ‘Sexboerderij Het Gouden Kalf’
Gummbah, de Volkskrant cartoonist en grappigste gast van de kosmos komt met gloednieuwe, net niet verschenen boeken gelardeerd met rare filmpjes.
#8 Nausica
Dit popkwartet uit Arnhem/Berlijn is gewoon affentittengeil.
#9 Jan Terlouw Junior & The Nightclub
De bovenzaal van Luxor Live toveren we van 19:30u tot 05:00u om tot een shady nachtclub vol met jazzcats, danseressen, straatmuzikanten, tricksters, jams, spoken word performances van Herman Brusselmans, Gummbah en Mensen Zeggen Dingen en dit alles onder de bezielende leiding van baas Jan Terlouw Junior & The Nightclub!
#10 Storksky
De Limburgse Arnhemmer Storksky walst momenteel Nederland plat op zijn clubtour ramvol nieuwe songs. Goed spul voor fans van Queens of the Stone Age.
#11 Enge Buren feat. Jusso Whistler & Cyril Whistler
Arnhemse muziektheaterlegende Enge Buren gaat een muzikaal experiment aan met de Whistler brothers. Surprise, surprise…
#12 Daan Gielis
De Belgische kunstenaar Daan Gielis sluit zich aan bij Donnerwetter Day 2018 klusbedrijf G.O.D. (hierover later meer) en levert met zijn kunstwerk ‘Voiture’ de klusbus. Je ontmoet hem bij de entree van Luxor Live.
#13 Broken Toaster Records
In de kelder zal Broken Toaster Records de eerste en laatste aflevering gaan schieten van de Let’s Make A Shit Show! En het mooiste is: jij bent onderdeel van de show! Met o.a.: ‘Mensen kunnen dingen’, ‘live stokbrood werpen’ , ‘we are the world cover contest’ en ‘creatief met Kurk Cobain’!
#14 Okieson and The Unexplained Stains
Kunstenaar Sebastiaan van Bijlevelt en jazzpianist Mike Roelofs gaan elkaar (in het midden van de zaal!) te lijf in deze geïmproviseerde hardcore jazz sloopact.
#15 Des Filles
Theaterduo Des Filles exploreert op Donnerwetter Day de absurditeit en de duistere, geheime kanten die we als mens in ons hebben, maar amper durven te erkennen.
#16 Sinan Arat
Gastartiest Sinan Arat is de Arnhemse fluitist die bekend is van het Nederlands Blazers Ensemble, VPRO Vrije Geluiden en de soundtrack van The Passion. Donnerwetter is fan en nam met hem de single ‘Tongues & Tales’ op.

‘Europamine’ releaseparty op Donnerwetter Day 2018
Het festival is dit jaar, net als de eerste editie in 2016, weer een heuse Donnerwetter releaseparty. Donnerwetter startte onlangs met het project Europamine: een muzikale roadtrip door Europa. Het komende jaar werkt de band in verschillende Europese landen aan nieuwe songs en ontmoeten ze muzikanten en producers waarmee ze de Donnerwetter Europamine gaan vormgeven. De eerste halte is net over de grens: België. De Antwerpse producer Staf Verbeeck (dEUS, Bazart, Hooverphonic e.a.) zit achter de knoppen. Het resultaat van deze eerste samenwerking verschijnt op Donnerwetter Day 2018 in de vorm van een 12’’ vinylplaat.
Regelmatig wordt er een programma onderdeel aangekondigd en uitgelicht, dus hou de website en het Facebook event goed in de gaten!