MENU SLUIT
za 19.05
Festival, releaseparty & eetfestijn

Donnerwetter Day 2018

Donnerwetter Day is een bizar Arnhems bacchanaal van bands, dj’s, eten, action painting, theater, spoken word, film en honderd andere wilde ideeën. Het jaarlijkse kunstfestival start deze derde editie op 19 mei 2018 extra vroeg met een groot gezamenlijk diner. ‘We vieren hiermee onze nieuwe plaat, de nieuwe creatieve samenwerkingen en de vriendschappen die we door het festival hebben opgebouwd. ‘Donnerwetter Day is altijd al een feest van overvloed geweest, dus een flink avondmaal om de god van de roes, Bachhus, te eren kon er ook nog wel bij!’, aldus Donnerwetter frontman Rocco Ostermann.

Kunstenaars, muzikanten en bezoekers proosten en eten samen op zaterdag 19 mei aan lange tafels in de grote zaal van poppodium Luxor Live te Arnhem. Er zijn 100 kaarten voor het startdiner te verkrijgen.  Het diner start om 18:00 uur! Bij deze tickets is de nieuwe EP op 12’’ vinyl en toegang tot het festival inbegrepen.

‘Europamine’ releaseparty op Donnerwetter Day 2018
Het festival is dit jaar, net als de eerste editie in 2016, weer een heuse Donnerwetter releaseparty. Donnerwetter startte onlangs met het project Europamine: een muzikale roadtrip door Europa. Het komende jaar werkt de band in verschillende Europese landen aan nieuwe songs en ontmoeten ze muzikanten en producers waarmee ze de Donnerwetter Europamine gaan vormgeven. De eerste halte is net over de grens: België. De Antwerpse producer Staf Verbeeck (dEUS, Bazart, Hooverphonic e.a.) zit achter de knoppen. Het resultaat van deze eerste samenwerking verschijnt op Donnerwetter Day 2018 in de vorm van een 12’’ vinylplaat. Luister de eerste song hier.

Iedere twee weken wordt er een programma-onderdeel aangekondigd en uitgelicht dus hou de website en het Facebook event goed in de gaten!

Een studententicket kost 10 euro en is alleen geldig op vertoon van een studentenkaart aan de deur.
Een dinerticket kost 50 euro en is inclusief EP, onbeperkt drinken tijdens het diner en toegang tot Donnerwetter Day.