MENU SLUIT
za 14.05.2016
releaseparty XL

Donnerwetter Day

Donnerwetter Day is de releaseparty XL voor het nieuwe album van Donnerwetter! De band besloot om het groots aan te pakken en naast een eigen show een programma tot diep in de nacht te bieden voor slechts 10 euro.

Hardste feest van het jaar

Van 19:00u tot 05:00u (da’s tien uur lang!) staat er in de grote zaal een uitbundige mix en viering van muziek, design, spoken word en dans op het programma. Wij van Luxor Live denken dat dit zo maar eens het hardste feest van het jaar kan worden!

Programma

Elke maand maken we hier een nieuwe act bekend, de eerste (je raadt het al) is Donnerwetter zelf.

Donnerwetter
Donnerwetter is het geesteskind van Rocco Ostermann. In het hoofd van Ostermann woont muziek, veel muziek. Van Beefheart tot Brel, van rauw tot romantisch en van vuil tot virtuoos swingend psychedelisch. Samen met kompanen Wout Kemkens, drummer Mike Visser en toetsenist Matthijs Stronks sleurt hij je anderhalf uur lang door de donkere steegjes van de popmuziek.

Roos Rebergen
Niemand minder dan de fabuleuze Roos Rebergen zal het podium betreden om een aantal nummers van haarzelf met Donnerwetter begeleiding te doen en met Andre Manuel. Roos Rebergen is een bijzondere dame, gezegend met een unieke stem. Ze weet te raken met een scala aan subtiele toonbuigingen. Samen met Andre Manuel neemt ze dit jaar een cd op onder de naam ‘Tjing Tjing‘, waarmee ze langs alle bekende zalen zal toeren.

André Manuel
Deze scheve blasfemisch euforische woordkunstenaar, snarenplukker en klasse motherfucker is een multitalent. Manuel zit 25 jaar in het vak en nog steeds weet 95 procent van de bevolking niet in welk vak. Ja, dan beschik je over bijzondere eigenschappen.

Floor Kraayvanger
Nederlands eigen grand lady of soul en blues heeft een stem met all weather stembanden en blaast iedereen omver met haar stralende verschijning. Superfloor heet één van haar coole bands maar dat had ook Superstrot kunnen zijn want als Floor de hare opentrekt begint het te waaien. In Luxor Live kent iedereen haar van The Etta James Experience.

Automatic Sam
Het vierhoofdige Nijmeegse/Achterhoekse muziekkorps staat bekend om z’n strakke, harde en ongepolijste meezingers. Momenteel zijn ze hun derde album aan het opnemen en de kans is groot dat er dus wat nieuwe sjaken ten tonele verschijnen.

Hömpfdingå
Op Donnerwetter-Day wurgen we met een glimlach de hokjesgeest en het enige criterium is kwaliteit: allemaal geïnspireerde motherfuckers op het Luxor Live podium deze dag! De Zweedse Arnhemmers Hömpfdingå brengen in de nacht psychedelische live elektronische klanken.

MNHM (The Artist Formerly Known As Mannheim)
Deze Arnhemse punkmetalblackjazz noiserockers vernietigden menig zweetkelder van Engeland tot Spanje en we hebben afgesproken dat ze hetzelfde gaan doen in de sjieke grote zaal van Luxor Live. Ontdek dat deze bebaarde knakkers (met diepe saxofoon) metal ook best lekker jazzy kunnen laten swingen.

Oude Jeugd
Diep in de nacht kun je in Luxor Live al je frustraties er in een alchoholwaas uitbeuken op deze smeerpijpen. Deze drie gasten spelen ska, hardcore en new wave met een punk intentie. Ze lachen, ze schreeuwen, ze dansen. Mooi man!

Mensen Zeggen Dingen
Naast Hömpfdingå, Andre Manuel en Donnerwetter gaan natuurlijk de spoken word taaltornado’s van ‘Mensen Zeggen Dingen” óók hun ding doen op DW Day! Ze zullen speciaal geconstrueerde Donner letters voordragen met hun mondjes vol warempelheid, en jullie in verrukking achterlaten met je eigen bakkie vol tandjes. Die kan je daarná prima gebruiken om je kaken in DW Day te zetten, waar nog veel meer moois en creatiefs acte de présence zal geven.

Dr. Duval
Deze scheve knakkers know how to party! Donnerwetter leerden ze kennen in een smoezelig havengebouwtje tijdens Eurosonic Noorderslag alwaar ze als enige om 06:00u ’s ochtends nog snoeihard de horlepiep dansten op hun deuntjes (puur op levensenergie en ranja, waarvoor hulde en dank). Na verdere kennismaking bleken ze gruwelijk gore garagerock te maken. Aanrader voor luitjes die graag snoeihard dansen en zuipen op rock&roll.

Nachttheater speelt BROK
Op Donnerwetter Day geen hokjesgeest, wel geïnspireerde motherfuckers op het podium, dus ook theater! Dit Arnhems anarchistisch hedonistisch theatercollectief onder leiding van Jimmy Deegens speelt hun muziektheatervoorstelling BROK! Jimmy deed de inspiratie voor het stuk op in de Arnhemse wijk waar hij woont. We volgen de broers Nico, Pieter en Rudie in hun gevecht om te overleven, helaas hebben ze alle drie een ander beeld van wat overleven is. Hilarisch, wrang, spijkerhard en met acteurs die met net zo veel adrenaline spelen als menig punkband. In de gelederen van BROK kun je menig Arnhems muzikant herkennen, waaronder Bram Derksen van Achterdochtig!

Gerjon Gijsbers
Ceremoniemeester en spreekstalmeester van het eerste circusuur Gerjon Gijsbers (van Literair Productiehuis Wintertuin) kondigt zichzelf en andere gasten aan.

Effesk
De meest gestoorde gitaarpedalenbouwer komt uut Ernhem en benaderde Donnerwetter met een klasse idee: De Donnerwetter Day Fuzz. En die kun jij op 14 mei zelf bouwen voordat de deuren openen. Dit zelfbouwpedaal, gebaseerd op de legendarische Jordan Bosstone, plus de bezielende leiding van William van Giessen (Effesk mastermind) gaan je €45,- kosten. Dat is natuurlijk pleurisveel geld, maar niet als je weet dat de meeste boetiekfuzzpedalen voor €150,- en meer over het scheve toonbankje vliegen! Wil je zo’n one of a kind en kosmos splijtend pedaaltje? Geef je dan voor 10 april op via effesk@gmail.com (max. 10 deelnemers). Je hoeft niet bijzonder handig te zijn, mag wel.

Deep end Film
De afgelopen maanden heeft Deep End Film in alle uithoeken van de filmgeschiedenis gekampeerd, op zoek naar een optimaal vervreemdende beeldentrip voor Donnerwetter Day. Ze kwamen terug met een compilatie van rariteiten waarvan ze het geluid hebben weggebonjourd; ideaal dus voor een groepje muzikanten om een bezwerende live soundtrack bij te maken! Met onder meer een voorliefde ongeziene recente films en vergeten klassiekers organiseert Deep End Film filmprogramma’s op uiteenlopende en vaak aparte locaties.

Verdere updates volgen, hou de site en social media in de gaten!