MENU SLUIT
zo 24.11.2019
Forever United tour. Support: King Creature

DORO

De Duitse zangeres Doro (echte naam Dorothee Pesch) is al meer dan dertig jaar actief in de heavy-metal. In de hoogtijdagen van dit genre was zij onderdeel van de band Warlock en één van de weinige vrouwen in een door mannen gedomineerde muziekscene.

DORO

Doro maakte samen met Warlock vier studio-albums brak internationaal door met de album Triumph & Agony en Force majeur in de tweede helft van de jaren tachtig. Na een aantal personele wijzigingen binnen de band, bleef Doro Pesch als enig origineel lid over. Omdat de platenmaatschappij de rechten op de naam Warlock had, bracht zij het vijfde album onder de naam DORO uit.

De metal-diva bracht de jaren daarna vele albums uit, met als meest recente wapenfeit het album Forever United uit 2018. Ze werkte o.a. samen met Lemmy Kilmister van Motörhead en ons eigen After Forever. DORO won diverse muziekprijzen, waarbij de Las Vegas Metal Goddess And Legends Award misschien wel het beste haar inmiddels verworven cultstatus aantoont.

King Creature (support)

Het uit het Britse Cornwall afkomstige King Creature is de belichaming van rock en roll en bracht in 2017 een indrukwekkend debuutalbum uit. De groep was eerder te zien op podia met bands als Motörhead, Megadeth en Therapy? en komt nu met nieuw materiaal als voorprogramma van DORO naar Luxor Live.