MENU SLUIT
do 19.10.2017
Heartstrings - Musis

Douwe Bob & Dutch String Collective

Luxor Live en Musis presenteren Douwe Bob & Dutch String Collective in Musis.

Je kunt de carrière van Douwe Bob gerust een jongensboek noemen. Een jongensboek waarin de hoogtepunten elkaar in een bizar hoog tempo opvolgen. Het ene hoofdstuk nog mooier dan het andere. En dan? Dan is het toch een keer tijd voor gas terug. Of: Slow Down, zo je wilt. En dus besloot Douwe dat hij een romantisch programma wil brengen met een strijkorkest én een vijfkoppige band.

“Ik wil op het podium mijn hart laten spreken en het publiek daarmee in het hart raken. Ik jaag mijn dromen achterna, wil risico’s nemen. Dat ik deze tour een prachtig strijkorkest mee kan nemen naar al die prachtige zalen is een droom die uitkomt. Ik ben verliefd op de georkestreerde pop van de jaren ’60 en ’70. Dusty Springfield, Glen Campbell, Harry Nilsson, dat zijn mijn helden. Geïnspireerd door de songs uit die tijd ga ik in Heartstrings op zoek naar de kern van mijn eigen liedjes.”

Douwe Bob bracht in vier jaar tijd drie unaniem lovend ontvangen albums uit, won tweemaal achtereen de prestigieuze Edison Popprijs, speelde Pinkpop en talloze andere festivals plat, verkocht keer op keer zijn volledige clubtours uit en vertegenwoordigde Nederland op het Songfestival.

Blackbird

Douwe Bob neemt Blackbird als special guest mee op zijn Heartstrings-tour. Blackbird is het alter ego van singer-songwriter Merel Koman. De zangeres heeft een stem waarin folk en soul doorklinken, die in de verte doet denken aan Nancy Sinatra. Haar eerste single Wicked Song is een zelfgeschreven popnummer dat is geïnspireerd door het gedicht “Los” van Ingmar Heytze. Het nummer geeft een idee wat ons te wachten staat en blies Douwe Bob en radio dj’s Gerard Ekdom en Giel Beelen in ieder geval omver.

 

Let op: deze show vindt plaats in de nieuwe zaal van Musis en is seated en geplaceerd. Hoe eerder je je tickets bestelt, hoe beter je plek!