MENU SLUIT
vr 01.11.2019

Doyle Bramhall II

De Amerikaanse zanger/gitarist/producer Doyle Bramhall II werkte samen met de absolute top van de muziekscene. Eric Clapton, Roger Waters, B.B. King, Sheryl Crow, Elton John, Erykah Badu , T-Bone Burnett, Gregg Allman, Allen Toussaint, Billy Preston, Dr. John, Michael McDonald, Questlove en Meshell Ndegeocello maakten allemaal gebruik van zijn diensten, om maar een paar namen te noemen. Hij had ruim 16 jaar lang geen tijd voor zijn eigen muziek; een fijne combi van bluesrock met southern soul met een vleugje psychedelica.

Doyle Bramhall II

Doyle Bramhall II kreeg muziek met de paplepel ingegoten. Zijn vader is bluesdrummer Doyle Bramhall die veel met de Vaughan Brothers optrok en samen met Jimmie Vaughan ooit in het voorprogramma van Jimi Hendrix speelde. Via Jimmie kwam Doyle op vrij jonge leeftijd als gitarist bij The Fabulous Thunderbirds terecht. Eind jaren 90 bracht hij zijn eerste soloplaten uit die hem daarna al het werk als side man opleverde.

Op zijn meest recente album Shades hoor je bijdragen van Eric Clapton, Norah Jones en de Tedeschi Trucks Band; volgens velen zijn beste werk tot nu toe! Tip voor de liefhebbers van Gary Clark Jr., Robert Cray en Joe Bonamassa.