MENU SLUIT
zo 22.01.2017
Dutch Bluegrass Revue

Herman Brock Jr. + Blue Grass Boogiemen

Nederland telt veel bluegrassbands, maar als het er op aan komt zijn er in ons land in feite maar twee acts die het rootsgenre representeren zoals het in oorsprong is bedoeld: Herman Brock Jr. en Blue Grass Boogiemen. Beiden schrijven hun eigen werk, spelen materiaal van de grote meesters en voeren zowel de zelfgeschreven songs als de covers van de grondleggers met de juiste interpretatie en overgave uit. Niet voor niets zijn ze al jaren te zien op podia en festivals, in binnen- en buitenland.

Met hun meest recente releases combineren zowel Herman Brock Jr. als de Blue Grass Boogiemen hun rootsmuziek met hun eigen roots; Herman Brock Jr. bracht met ‘The Old World’ (2015) een plaat uit waarop hij de thematiek van de Zeeuwse immigranten die begin vorige eeuw naar Amerika trokken bezingt. Het album heeft hij opgenomen met hulp van onder andere de Blue Grass Boogiemen, die op hun beurt met ‘Grassified’ (2016) een album maakten waarop ze liedjes van en met bekende Nederlandse muzikanten als Bennie Jolink, Ernst Jansz, Freek de Jonge, Def P. en Danny Vera in hun authentieke bluegrassstijl vertolken.

In The Dutch Bluegrass Revue presenteren beide acts een eigen show, maar delen ze vervolgens ook het podium om gezamenlijk tot een grande finale te werken. Een heuse bluegrass revue van vaderlandse muzikanten in puur vakmanschap. Met spetterende solo’s – van banjo tot mandoline en gitaar tot viool –, stuwend en swingend baswerk en veelstemmige vocalen.

Let op: er zijn voor deze show een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar. Als u wilt zitten dan raden wij u aan om op tijd te komen.