MENU SLUIT
wo 10.07
by Al McKay

Earth, Wind & Fire Experience

De rondom de originele Earth Wind & Fire-gitarist Al McKay gevormde band met topmuzikanten uit Los Angeles, speelt hit na hit van de alom bekende supergroep. Ieder onderdeel van de band, waaronder de indrukwekkende leadzanger Tim Owens en origineel Phenix Horns- en EWF-trompettist Michael Harris, draagt bij aan het typische EWF-geluid!

Earth, Wind & Fire Experience by Al McKay

Earth, Wind & Fire stopte in 1983 en liet muzikaal gezien een grote leegte achter. In 1990 vormde Al MacKay de LA Allstars, samengesteld uit de overblijfselen van de oorspronkelijke groep, in een poging de live-spirit en de unieke sound van de band levend te houden. In een tijd waarin veel toppopgroepen optreden met tape en clicktracks, is het verfrissend om te ontdekken dat de erfenis van deze historische Amerikaanse muziek springlevend is.

Fans van Earth, Wind & Fire en liefhebbers van Amerikaanse funkmuziek in het algemeen mogen de show van deze band daarom absoluut niet missen. Naast de super herkenbare grooves van gitarist en mede-componist Al Mckay hoor je een blazerssectie onder leiding van Michael Harris, die verder bestaat uit voormalige Tower of Power- en Doobie Brothers-leden. Zanger Tim Owens werkte eerde samen met K-CI & JoJo, Michael Jackson, Patti Austin en vele anderen. Gitarist Al McKay speelde met alle funk-, soul en jazzgroten der aarde waaronder Ike & Tina Turner, Patrice Rushen en Herbie Hancock.