MENU SLUIT
wo 01.11.2017
Support: Assorted Travellers

Eilen Jewell

Met trots haalt Luxor Live singer-songwriter Eilen Jewell en haar band opnieuw naar Arnhem. Na vijf fantastische albums met eigen werk had Eilen Jewell de behoefte om een klein zijstapje naar de blues te maken. Onlangs bracht zij een nieuw album uit met twaalf onbekende blues en r&b covers om aan haar oeuvre met op country, folk en vroege rock ’n roll geïnspireerde muziek toe te voegen.

Voor de uit Boise, Idaho afkomstige Jewell is de blues altijd een grote invloed geweest. Van de vroege Bettie Smith tot het elektrische geluid van Betty James, met een voorkeur voor vette en donkere blues. Met haar band kleedt ze de muziek verder uit, ruilt drums in voor een wasbord en elektrische instrumenten voor banjo en mandoline.

Al meer dan tien jaar staat Eilen Jewell bekend om haar subtiele, maar krachtige alternatieve americana songs die soms zelfs naar surf of rockabilly neigen. Bijna direct na de release van haar nieuwe album doet zij een Europese tour die haar gelukkig terug naar Luxor Live brengt.

Assorted Travellers

Het voorprogramma wordt verzorgd door Assorted Travellers. Americana geïnspireerd door het oude Westen van Amerika met invloeden van Woody Guthrie en The Seeger Sessions. Hun debuut EP Rustler’s Moon is geproduceerd door Tim Knol en gemastered in Nashville door vijfvoudig Grammy-winnaar Ray Kennedy.