MENU SLUIT
do 05.04.2018
Britpop in een modern indie jasje

Electric Company + PEER

Mod brothers (en sister) PEER en Electric Company touren samen door het land en ze zijn mad for it! Voor beide bands staat de voorjaarstour in het teken van nieuw materiaal. Electric Company presenteert tijdens deze tour hun debuut EP ‘Tailspin’ dat op 4 april verschijnt en ook PEER zal tijdens deze tour meerdere voorproefjes van nieuw materiaal geven. Liefhebber van Britpop in een modern, indie jasje? Check PEER en Electric Company!

PEER

Het verhaal van de Middelburgse band PEER start in 2014 met het winnen van de Buma Music Academy Award en diverse regionale competities. Het jaar daarop brengt PEER voor het eerst muziek uit. Ook tijdens hun liveshows beginnen de vier bandleden steeds meer te groeien. Begin 2017 kondigt de band met het releasen van de single ‘I Don’t Wanna’ hun debuut-EP ‘Mad For It!’ aan, waarvoor ze de studio in zijn gedoken met producer Huub Reijnders en BLOF bassist Peter Slager. De EP verschijnt in het voorjaar van 2017 en bevat zeven krachtige, energieke nummers met refreinen die je de rest van de week niet meer uit je hoofd krijgt. De release blijft niet onopgemerkt en in de zomer speelt de band de festivals plat. Voor de video-opname van de single ‘Emily’ reist de band af naar hun favoriete stad Liverpool, waar ze eerder dat jaar al speelden in de befaamde Cavern Club. Kort hierna is de band te gast bij De Wereld Draait Door. Momenteel werkt PEER aan nieuw materiaal waar ze tijdens deze tour een voorproefje van geven.

Electric company

De Utrechtse band rondom Zac Chapman heeft de afgelopen tijd hard gewerkt aan nieuwe nummers en een nieuwe bezetting. Met de komst van nieuwe drummer Quinten de Jongh en toetsenist Sophia Vernikov waait er een frisse wind door sound van de band. Electric Company is binnen zijn genre authentiek maar klinkt nu moderner dan voorheen. De live reputatie van de band bracht de band al eerder naar meerdere support shows van o.a. DMA’s. De band heeft met een teaser track en een officiële single al een flinke duw in het buitenland gekregen op Spotify en heeft in Nederland met een optreden op DWDD ook de eerste stappen naar groter succes weten te bereiken. Met de nieuwe single ‘’Let’s Write Another Plan’’ zet de band een stap naar een hoger plan waarin positiviteit boven teleurstelling komt… met een beat die sterk aan Springsteen doet denken en een melodie die snakt naar de glory days van de Britpop benadrukt de band nog meer de typische Electric Company sound. Zowel de muziek als de clips van Electric Company vormen en brug tussen Amerikaanse en Britse invloeden. De nieuwe single ‘’Let’s Write Another Plan’’ is gelijk ook de aankondiging van de debuut EP Tailspin die op 4 april zal verschijnen. Deze EP wordt ondersteund door een mooie rij shows waarbij Electric Company samen met de goede vrienden van PEER door het land tourt. Na deze tour met PEER zal Electric Company meteen doorreizen naar Ierland om ook daar een twee weken lang door het land te touren.