MENU SLUIT
vr 13.01.2017
Dé avond voor spannende elektronische live-acts

Elektroniche ft. Feiertag

Elektroniche is een samenwerking van Luxor Night Live en Hömpfdingå; een nieuwe terugkerende avond met spannende elektronische live-acts. Voor deze editie staat Feiertag gepland.

Feiertag

Feiertag is sinds 2014 het muzikale alter ego van getalenteerd drummer en producer Joris Feiertag. In juni 2015 laat hij voor het eerst luid en duidelijk van zich horen met de single Damn You, met daarop de gastvocalen van David Dam. Uitgebracht op Mike Mago’s BMKLTSCH label gooit de track direct hoge ogen en in Nederland volgen er playlistings en live optredens op 3FM en 3voor12.
Internationale aandacht volgt ook, met de support van Pete Tong op BBC1, van The Magician via zijn befaamde mix tapes en airplay op onder andere de Britse zender Rinse FM en bij de hooggewaardeerde zuiderburen Studio Brussel.

Remixen voor ondermeer Janne Schra, Cut_ en WOOT volgen, alsmede in het najaar van 2015 een eerste EP High Expectations op Kraak & Smaak’s la-bel Boogie Angst – opnieuw met bijdragen van David Dam. Gestaag groeiende aandacht en luistercijfers op Spotify en Soundcloud zijn zijn deel. In 2016 bracht hij zijn EP The Rituals uit en de single The Innocence ft. Okke Punt, met support van oa. 3FM en NPO2.

Op het podium timmert Feiertag inmiddels ook flink aan de weg: zomer 2015 met zijn live act staat hij op het vermaarde Pitch festival (3voor12: “als The Chemical Brothers in hun beste jaren”) en in oktober dat jaar geeft hij een sublieme showcase weg op het Amsterdam Dance Event, gevolgd door shows in o.a. Paradiso met een visueel geslaagde, en dynamische set up waarbij zijn voorliefde voor zowel drums, percussie als electronica naar voren komt en een show die zich in zijn algemeenheid laat omschrijven als voortvarend, dy-namisch, muzikaal maar altijd met urgentie.

het oordeel

Het Nijmeegse trio ‘het oordeel’ is in 2010 begonnen als duo. Sinds het uitkomen van hun debuut EP ‘Brakke grond’ hebben oprichters Martin Boorwater en Daniël Buijze niet stilgestaan. Ralf Gerritse (die al eerder op Elektroniche heeft opgetreden met De Trip) werd aan de formatie toegevoegd en nieuwe instrumenten en hardware werden in gebruik genomen. De elektronische sfeerstukken van ‘het oordeel’ laten zich het best omschrijven als ambient en down-tempo, hoewel het exacte genre zich niet gemakkelijk laat definiëren. Woorden als melancholisch, dromerig en meeslepend schieten te binnen, maar als het puntje bij paaltje komt is ‘het oordeel’ een ervaring die je vooral live moet ondergaan.

DJ Superdoei

Muzikale omlijsting komt in de vorm van de trippy Acid, krakende Electro, spacey Italo en andere supervage dansdingetjes van DJ Superdoei (Dagschotel, Tropical Slut). Hier neem je afscheid van je guilty pleasures en ontdek je een ware schat aan dansvloer pareltjes.

Studentenkorting

Op vertoon van een studentenpas (van eigen opleiding) of CJP-pas mogen studenten voor maar €5,- naar binnen!
Let op: deze actie geldt alleen aan de deur en zolang het niet is uitverkocht.

Presented by: Luxor Night Live