MENU SLUIT
zo 20.11.2016
Arnhemse singer-songwriter presenteert haar album Reveal!

Elles Springs

De Arnhemse singer-songwriter Elles Springs presenteert in de grote zaal van Luxor Live haar nieuwe album met de naam Reveal. Meer dan ooit tevoren geeft Elles zich bloot op dit album, zowel in beeld als in geluid.

Al vanaf 2001 bestormt Elles de nationale podia, met de Elles Springs Band, de all female formatie How About Eve en sinds eind 2014 met The State Sinners. Het grote publiek maakte kennis met Elles bij haar deelname aan The Voice of Holland in 2012.

In het najaar van 2015 neemt Elles het nummer “Unfamiliar Road” op, een lied dat zij schreef over en voor haar neef die ongeneeslijk ziek bleek. Het nummer vormt de opmaat tot de CD die nu verschijnt, gezien de puurheid in zowel tekst en muziek. Het lied geeft Elles nieuwe inspiratie en ideeën voor songs stromen binnen. Al snel ontstaat het idee om een solo-album te maken en nu, nog geen jaar later, is het album Reveal het resultaat.

Reveal staat voor onthullen, openbaren, blootleggen. En dat is precies wat Elles met deze verzameling nummers doet.
Hier staat een vrouw die zichzelf is en trots op zichzelf is.
De teksten zijn persoonlijk, de muziek ontdaan van onnodige opsmuk. Het resultaat is een album met eerlijke, pure en kleine liedjes met een country-feel. Elles werkte op dit album samen met de Canadese singer-songwriter Shannon Lyon, Timo Somers (Vengeance & Delain) zangeres Lana Wolf (The Country Legends) , Jeroen van Riet (My Favorite Scar) en zanger Ralph Buttner (Wilson).