MENU SLUIT
zo 04.11.2018
Support: UND NUN

Emancipator Ensemble

De uit Portland afkomstige Douglas Appling, beter bekend als Emancipator, heeft zich sinds de release van zijn debuutalbum Soon It Will Be Cold Enough uit 2006 gestaag maar zeker ontwikkeld tot vaste waarde in de elektronische muziekscene. Klassiek geschoold als violist, past Appling een originele organische benadering toe op zijn elektronische muziekproducties. Beinvloed door muziek uit een breed scala aan internationale culturen brouwt de producer zijn eigen, unieke en frisse geluid dat inmiddels wereldwijd is opgepikt.

Emancipator

Eind 2017 kwam het langverwachte nieuwe Emancipator-album Baralku uit. Op het album hoor je downtempo hip-hop beats, wereldmuziek, opnames uit de natuur, jazz, folk en klassieke invloeden in één transcendent en hybride geheel van genuanceerde, weelderige etherische composities.

Live speelt Appling met band! Als Emancipator Ensemble trad hij al op bij vele muziekfestivals over de hele wereld. Tip voor de liefhebbers van Bonobo, Nicolas Jaar en ODESZA.

UND NUN

UND NUN is het project van de uit Deventer afkomstige saxofoniste Lotte Pen, die besloot te stoppen met haar klassieke opleiding en haar eigen weg in is geslagen. Met succes ontwikkelde zij haar eigen persoonlijke muzikale sound. Niet voor niks hoort zij bij de selectie van Nieuwe Elektronische Waar 2018.