MENU SLUIT
wo 11.05.2022
Support: Rovar

Eric Steckel

De Amerikaanse alleskunner, maar vooral bluesrockgitarist Eric Steckel wordt gezien als één van de allergrootste talenten binnen het genre. Zijn kenmerkende bluesrock- of soms zelfs bluesmetal-sound verkrijgt hij zonder behulp van al te veel effecten; gewoon hard spelen op een goede gitaar en een goede versterker.

Eric Steckel

De uit Pennsylvania afkomstige Steckel nam al op zijn 11de jaar zijn eerste album op! Een jaar later nodigde de Britse John Mayall hem uit op het podium bij de Bluesbreakers en speelde Eric mee als gast bij diverse optredens en op het nieuwste album van de bluesrocklegende. Sindsdien speelde hij live over de hele wereld op bluesfestivals; solo, met band, als opener voor acts als Johnny Winter of als gast bij muzikanten als Gregg Allman. Hij bracht diverse albums uit waarvan Polyphonic Prayer uit 2018 tot nu toe de meest succesvolste was. Volgens zo’n beetje alle gerenommeerde blues, rock en gitaarmagazines is een live-show van Eric Steckel iets wat je niet wil missen!

Rovar (support)

Het Duitse heavy rock trio Rovar is als support toegevoegd aan deze show. De band speelt rechttoe rechtaan rock met veel riffs en duidelijke blues-invloeden. Na een aantal singles en een EP staat het debuutalbum op het punt van uitkomen!