MENU SLUIT
vr 07.06.2019
Ode aan de Amerikaanse ‘Grand Lady of Soul’

Etta James Experience

The Etta James Experience brengt een ode aan de in 2012 overleden Amerikaanse ‘Grand Lady of Soul’ Etta James. Deze elfkoppige band inclusief ouderwets schallende blazerssectie komt terug naar Luxor Live in een ietwat andere bezetting dan het vorige optreden, maar met dezelfde bezieling en energie én veel nieuw repertoire! De verleidelijke en intense muziek van Etta James wordt prachtig en soulful op eigen(wijze) manier vertolkt door onze eigen Arnhemse Diva; Floor Kraayvanger!

Etta James Experience

Floor en consorten hebben hun sporen reeds ruim verdiend met deze Tribute to Etta James en hebben meerdere fantastische shows weggegeven in Arnhem, de rest van Nederland en op festivals in Spanje en Noorwegen. Floor weet met haar fenomenale stem het ene moment te ontroeren met nummers als At Last of I’d Rather Go Blind en zet daarna de tent net zo makkelijk weer in vuur en vlam met Tell Mama of Shakey Ground. De band speelt een hoop superstrakke soul, rock, jazz en blues en heeft daar altijd zichtbaar heel veel plezier in!

Phil Bee (Special Guest)

Als special guest zal zanger Phil Bee een vocale bijdrage leveren aan deze speciale show. Phil maakt Blue eyed soul van het zuiverste water en won eerder de Dutch Blues Award voor beste vocalist! Hij tourt momenteel met zijn eigen band, de Erwin Java Band en ook bij gelegenheid met Jan Akkerman.

Bootleg Betty (support)

Bootleg Betty deinst er niet voor terug om je alle hoeken van de rootsmuziek te laten horen. Vol energie vuurt het Nijmeegse vijftal haar meerstemmige mix van rockabilly, pop, country en rock-‘n-roll op je af. De eigentijdse benadering van deze traditionele invloeden resulteert in een herkenbaar geluid dat alles behalve gedateerd is.