MENU SLUIT
vr 04.12.2015

Etta James Experience

The Etta James Experience en Luxor Live hebben een bijzondere relatie met elkaar. In maart 2014 debuteerde de tributeband rond de Arnhemse zangeres Floor Kraayvanger in de afgeladen  kleine zaal van Luxor Live. Kort daarna speelde de band de pannen van het dak van de ook al bomvolle benedenzaal.

Na optredens op grote festivals in zowel binnen- als buitenland komt ze op 4 december terug naar Arnhem en het grote podium van Luxor Live.

The Etta James Experience is uniek Nederland. De band brengt een tribute aan de in 2012 overleden Amerikaanse ‘grand lady of soul’ Etta James. Dat betekent een spetterende, swingende show met soul, blues, funk, rock’n roll en jazz, gebracht door muzikanten die hun sporen in de Nederlandse en internationale blues- en soulscene al ruimschoots hebben verdiend. Met twee backingzangeressen én een maar liefst vier man sterke blazerssectie, voor de spetterende kers op de taart.

Zangeres Floor Kraayvanger, Nederlands ‘eigen’ grand lady of soul, is daarin het stralend middelpunt’. Floor is al jaren een enorme fan van Etta James en verzamelde een gedreven en enthousiaste groep muzikanten om zich heen.

De band speelt krakers als Tell Mama, Rock Me Baby, I Just Wanna Make Love To You en het vet funkende Sookie Sookie. Of in jaren 50-swingnummers als Dance With Me Henry en Pushover. En er is tijd voor dynamische rustpuntjes in Etta James-standards als At Last en I’d Rather Go Blind. Ballads waarin Floor eens te meer haar klasse laat horen.

The Etta James Experience bestaat uit:

Floor Kraayvanger – zang

Sjoerd Smeenk – hammond/piano

Mike Donkers – gitaar

Patric Roes – contrabas, basgitaar

Han Neijenhuis – drums

Rob Key – trompet

Hans de Kleijn – trompet en bugel

Marcel Tiemessen – tenorsax

Pieter van de Venne – baritonsax.

PennyLeen Krebbers – backing vocals

Lisz Siebenhaar – backing vocals